Διπλό της Μπενφίκα στο Μαρακάνα

από AllAboutARIS

Με το δεξί… αλλά και μπόλικο άγχος στη νέα εποχή του Champions League η Μπενφίκα!
Οι «αετοί» της Λισαβώνας πέρασαν δύσκολα από το Βελιγράδι και το «Μαρακανά», επικρατώντας 2-1 του Ερυθρού Αστέρα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Ουσιαστικά, οι Πορτογάλοι «καθάρισαν» την υπόθεση νίκης από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στα τέρματα των Ακτούρκογλου και Κοκτσού, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν «στροφές» στην επανάληψη, μειώνοντας στο τελικό σκορ στο 86ο λεπτό με τον Μίλσον.
Όσον αφορά τον Βαγγέλη Παυλίδη, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Champions League, αγωνίστηκε ως βασικός, παραχωρώντας τη θέση του στο 88ο λεπτό στον Αμντουνί.
Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα, με την Μπενφίκα να απειλεί για πρώτη φορά μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ακτούρκογλου. Η πίεση των Πορτογάλων απέδωσε καρπούς μόλις στο 9ο λεπτό, όταν μετά από μαγική πάσα του Ντι Μαρία, ο Μπα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον 25χρονο Τούρκο εξτρέμ να πετάγεται και με προβολή να γράφει το 0-1, «παγώνοντας» το Μαρακανά!

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Ερυθρό Αστέρα ήρθε στο 18ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Ντουάρτε να βγάζει εντυπωσιακά ο Τρουπέν, ενώ, τρία λεπτά αργότερα, ο Βαγγέλης Παυλίδης «άγγιξε» το γκολ για τους φιλοξενούμενους, με το συρτό διαγώνιο σουτ του Έλληνα φορ να σταματά ο Γκλάζερ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, και συγκεκριμένα στο 29′, οι «αετοί» της Λισαβώνας διπλασίασαν τα τέρματά τους με την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του έτερου Τούρκου της ομάδας, Κοκτσού, ο οποίος και άφησε… άγαλμα τον αντίπαλο κίπερ! Από πλευράς γηπεδούχων, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, ήταν να απειλήσουν με το δυνατό σουτ του Ίβανιτς στο 40′.

Αρκετά διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου πήραν τον έλεγχο του ρυθμού, με την Μπενφίκα να περιορίζεται – θελημένα – σε πιο παθητικό ρόλο, προστατεύοντας αυτό το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των δύο τερμάτων. Ωστόσο, όσο και αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αρκετές σοβαρές και επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία, με τους Πορτογάλους να αμύνονται σωστά και ουσιαστικά να «σβήνουν» το ματς.
Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική «καθαρή» φάση για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς ο Ερυθρός Αστέρας ήταν στο 65ο λεπτό με το καλό σουτ του Εντιγκά. Από την πλευρά της, η Μπενφίκα «άγγιξε» το τρίτο τέρμα στο 83ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Ντι Μαρία να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ολοκληρωνόταν στο 0-2, ήρθε στο 86ο λεπτό η εκπληκτική συνεργασία των Εντιαγέ και Μίλσον στη μεγάλη περιοχή των Πορτογάλων, με τον δεύτερο να πλασάρει ιδανικά τον Τρουπέν, μειώνοντας σε 1-2! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμντουνί με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την Μπενφίκα να βρει ακόμη ένα γκολ.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:
Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γκλάζερ, Μίμοβιτς (26′ Ντάλτσιο), Ντιγκά, Σπάγιτς, Σεόλ, Κρούνιτς (82′ Ίλιτς), Έλσνικ, Σιλάς, Ίβανιτς, Ντουάρτε (71′ Εντιαγέ), Ολαγίνκα (71′ Μίλσον).
Μπενφίκα (Μπρούνο Λάζιε): Τρουπέν, Μπα (37′ Καμπορέ), Οταμέντι, Αντόνιο Σίλβα, Καρέρας, Κοκτσού (88′ Μπαρέιρο), Φλορεντίνο, Ντι Μαρία (88′ Μπέστε), Ακτούρκογλου, Ρολχάισερ (56′ Όρσενς), Παυλίδης (88′ Αμντουνί).

Προτεινόμενα Άρθρα