Δύο εβδομάδες και κάτι, για να κινηθεί σωστά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η νέα παράταση του CAS απελευθέρωσε κατά το ήμισυ του ΑΡΗ σχετικά με τις μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, με την 1η του Ιούλη να καλύπτει το υπόλοιπο μισό και να του δίνει το δικαίωμα για επίσημες ανακοινώσεις.

Μπορεί όλο αυτό να έχει καταντήσει κουραστικό για όλους -πρωτίστως για την ομάδα- αλλά έστω κι έτσι στην Αλκμήνης γνωρίζουν εδώ και λίγα 24ωρα ότι μεταγραφές θα γίνουν. Και όπου υπάρχει δυνατότητα, υπάρχει ευθύνη. Και εκείνη του ΑΡΗ στις φετινές μεταγραφές, είναι μεγάλη όσο να’ ναι.

Από τη μία υπάρχει για ακόμη μία χρονιά ο στόχος για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτό προϋποθέτει έναν συνδυασμό ομοιογένειας -την έχει ο ΑΡΗΣ από πέρυσι- και συγκεκριμένες προσθήκες που θα δυναμώσουν το ρόστερ και θα δώσουν το κάτι παραπάνω σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να γίνει η αρχή στον 2ο προκριματικό του Conference.

Σε πρώτη φάση η ομάδα δεν χρειάζεται πολλά παραπάνω από 3-4 προσθήκες. Πρέπει όμως να τις υλοποιήσει άμεσα μέχρι να αναχωρήσει για την Αυστρία ή έστω να αφήσει μία ή δύο για τις πρώτες μέρες του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας.

Ο ΑΡΗΣ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας στο κομμάτι του scouting και της απόκτησης παικτών value for money. Είναι όμως και μία ομάδα που τόσο πέρυσι όσο και τον Ιανουάριο, δείχνει να αρέσκεται σε δύσκολες κινήσεις από τα πάνω ράφια. Είναι θεμιτό αλλά όχι και χρηστικό στη φάση ποου βρσίκεται.

Οι δύσκολες οικονομικά περιπτώσεις ή εκείνες που εμπλέκουν και άλλη ομάδα, προϋποθέτουν χρόνο. Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να κλείσει τοι ρόστερ, με κάποιες κινήσεις να εξαρτώνται φυσιολογικά και από το ξεκίνημά του στην Ευρώπη. Για την ώρα όμως ίσως θα ήταν καλύτερο να κοιτάξει περισσότερο την αγορά των ελεύθερων και να αντλήσει κάποιες επιλογές πιο άμεσης ανάγκης.

Δεξί μπακ, χαφ, μεσοεπιθετικός και φορ είναι κινήσεις με τις οποίες ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να χάσει χρόνο και οι οποίες θα αποτελέσουν μία καλή βάση για τη συνέχεια της σεζόν. Ειδικά η επιλογή του φορ δεν χωράει μεγάλο περιθώριο λάθους και οι “κιτρινόμαυροι” καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού θα ξοδέψουν και τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με άλλες θέσεις, δύσκολα όμως στα ίδια υψηλά οικονομικά επίπεδα που κινήθηκαν πέρυσι.

Το παν είναι να έρθουν όχι απλά καλοί παίκτες, αλλά εκείνοι με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο προπονητής σε κάθε θέση.

Για να κλείσουμε το κομμάτι της ενίσχυσης, οι δύο προηγούμενες μεταγραφικοί περίοδοι είναι εκεί που πρέπει να κοιτάξει ο ΑΡΗΣ, Να αποφύγει τα λάθη του και να κρατήσει τα σωστά του.

Παράλληλα τις επόμενες δύο εβδομάδες -και με επίκεντρο αυτή που ξεκινάει σήμερα- περιμένουμε να ξεκαθαρίσει και το τοποίο με τις ανανεώσεις. Ο Γκάνεα χάθηκε, νομίζω συνειδητά, αφού εάν ο ΑΡΗΣ τον ήθελε τόσο πολύ θα τον κρατούσε. Τίμιος ο Ρουμάνος και με εξέλιξη ειδικά πέρυσι, όμως η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να βρίσκει ίδιους ή και καλύτερους στην αγορά. Προσωπικά δε μου “κάθεται” καλά το ενδεχόμενο μίας… υποχρεωτικής δεύτερης ευκαιρίας στον Λούμορ επειδή το συμβόλαιό του είναι αρκετά σεβασμό οικονομικά και δύσκολα λύνεται. Έχει όμως το ελαφρυντικό μίας τραγωδίας που έζησε πέρυσι. Θα περιμένουμε να δούμε την παρουσία του στην προετοιμασία σε πρώτη φάση, όπως και οι άνθρωποι του ΑΡΗ. Πρόκειται για έναν παίκτη που μέχρι πριν έναν μήνα δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή. Εάν όμως δεν βρεθεί κάποια λύση τότε είναι παίκτης της ομάδας και αυτή θα πρέπει να βρει τον τρόπο της αξιοποίησής του.

Από εκεί και πέρα με περιπτώσεις αυτές των Ματίγια ή όποιον άλλον θέλει να κρατήσει ο ΑΡΗΣ, πρέπει να είναι take it or leave it αφού μιλάει πλέον με τους δικούς τουν όρους και δεν εξαρτάται από κανένα ποδοσφαιριστή. Οσες υποθέσεις είναι ανοικτές πρέπει να κλείσουν το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα, για να γνωρίζει και η ομάδα εάν θα ψάξει κάτι ακόμα στην αγορά.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X