Δύο μήνες και 27 λεπτά μετά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι επιλογές του Τόλη Τερζή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχαν περισσότερη αμυντικογενή προσέγγιση και δύο σχετικές εκπλήξεις.

Η μία ήταν αναμφίβολα ο Μπράιαν Νταμπό, ο οποίος ήταν το δεύτερο σημείο αναφοράς μετά τον Χουλιάν Κουέστα. Και όχι άδικα.

Ο 30χρονος μέσος είχε να πάρει φανέλα βασικού από τις 2 Φεβρουαρίου μέσα στον Ιωνικό, παιχνίδι το οποίο ήταν και το τελευταίο του Άλαν Πάρντιου.

Επί Τερζή ο Νταμπό είδε τον ρόλο του στο ροτέισον να περιορίζεται -και δικαίως μέχρι ένα σημείο- έχοντας μόλις πέντε συμμετοχές και 27 αγωνιστικά λεπτά.

Χθες αυτό άλλαξε, με τον Αφρικανό μάλιστα να “βγάζει” όλο το 90λεπτο. Κάτι που στο πρωτάθλημα έγινε για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο και το ματς στη Λεωφόρο, έχοντας και ένα 90λεπτο στο Κύπελλο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν τα πήγε κι άσχημα…

Κόντρα σε όσα μας έχει συνηθίσει φέτος, ο Νταμπό χθες πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση. Αυτή μπορεί να μην αποτυπώνεται στα στατιστικά, όμως ήταν λειτουργικός και σταθερός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά όπου πήρε αρκετά μέτρα λειτουργώντας περισσότερο ως “8άρι”. Από τη μία είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, όντας παράλληλα αυτός που δημιούργησε μαζί με τον Ιτούρμπε τη φάση του Νταρίντα αλλά και το γκολ του Καμάτσο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα