Εγώ αυτά ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη!

από Γιάννης Παντελίδης

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι γιορτές που μας βάζουν όλους στο τρυπάκι να αισθανθούμε λίγο παιδιά. Κι ας βαδίζουμε (πολλοί από εμάς) προς την ολοκλήρωση των δεύτερων «-άντα». Κι ας πλέον γινόμαστε εμείς ο Άγιος Βασίλης για τα παιδιά μας. Αυτές τις ημέρες όλοι θέλουμε να πιστέψουμε κι όλοι ελπίζουμε κι ευχόμαστε για το καλύτερο. Παράδοση δηλαδή, κάθε φορά, που αλλάζει η χρονιά.

Δεν θα κρύψω (κι επιτρέψτε μου τον πρώτο ενικό…) ότι φέτος κι εγώ ζήτησα κάτι από τον Άγιο Βασίλη και μου υποσχέθηκε πως του χρόνου, τέτοιο καιρό, θα γνωρίζω αν οι επιθυμίες μου εισακούστηκαν. Ή αν προτιμούν οι μικρότεροι φίλοι μας, αν είμαι καλό παιδί.

Ζήτησα ισονομία, δικαιοσύνη και λίγη τύχη. Ό,τι αξίζει ο καθένας, στον δικό του τομέα, να το πάρει και να το χαρεί. Να μην επιτραπεί σε άλλους να του το «κλέψουν» μέσα από τα χέρια του, επειδή τυχαίνει να είναι πιο ισχυροί και πιο βαθιά χωμένοι σε παρασκηνιακές καταστάσεις. Να μην επιτραπεί, επίσης, σε εκείνους με τον «μανδύα» της δικαιοσύνης και της εξυγίανσης, σε διάφορους τομείς της ζωής, να εκμεταλλευτούν τη δύναμή τους για να επιβληθούν και να αδικήσουν. Προσπαθώντας να πείσουν βέβαια την κοινή γνώμη ότι το κάνουν επειδή νοιάζονται.

Όχι στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, αλλά στα ίσια και παλικαρίσια. Όλα στο φως, μπροστά στο προσκήνιο κι ό,τι είναι να έρθει ας έρθει. Αλλά όχι με π…..ιλίκι, όμορφα, κιμπάρικα και δίκαια.

Ισονομία, δικαιοσύνη και τύχη. Τρία πράγματα πολύ απλά, για κάποιους αυτονόητα, αλλά όχι εδώ σε μας. Ενδεχομένως να ζητάω πολλά, αλλά όπως λένε και στην λατρεμένη Ικαρία… ΑΠΕ. Άμα Πιάσει Έπιασε δηλαδή.

Τώρα αν όλα τα παραπάνω εσείς θέλετε να τα συνδυάσετε με αθλητικά, δικαίωμά σας και καλά θα κάνετε. ΑΡΗΣ είσαι και όλα αυτά τα έχεις νιώσει και τα νιώθεις στο πετσί σου, τόσα χρόνια. Βέβαια, με τα ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά, ούτε με τον Άγιο Βασίλη. Γερό στομάχι παιδιά.

ΥΓ: Πάντως το πρώτο δείγμα γραφής με Φωτιά-Κουτσιαύτη δεν είναι καλό.

ΥΓ1: Σφιχτό πρόγραμμα, δεν υπάρχουν ημερομηνίες, «πιέζουν» τα κανάλια, αλλά είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας. Και ο παράγοντας της δικαιοσύνης και της ισονομίας που λέγαμε.

ΥΓ2: Για όσους μιλούν από τώρα για τελικό, η απάντηση είναι μία: Λαμία…

ΥΓ3: Και διαβάζοντας όλα αυτά που γράφτηκαν πιο πάνω, δίνεται και η εξήγηση γιατί ΑΡΗΣ κι όχι κάτι άλλο.

Επικοινωνία:

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X