Εθνική Αργεντικής: Ο Έντσο Φερνάντες απολογήθηκε για τα ρατσιστικά συνθήματα

από AllAboutARIS

Σάλος έχει προκληθεί από VIDEO που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζει τον Έντσο Φερνάντες να τραγουδάει ένα σύνθημα κατά της εθνικής Γαλλίας με ρατσιστικούς στίχους, μετά την κατάκτηση του Copa America από την εθνική Αργεντινής.

Το περιεχόμενο του εν λόγω VIDEO είναι εν γνώσει και των παικτών της Τσέλσι με γαλλική καταγωγή, με τους τριγμούς στα αποδυτήρια να κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς ήδη ο Γουέσλι Φοφανά έκανε ένα ποστάρισμα λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ποδόσφαιρο το 2024: Ασυγκράτητος ρατσισμός”.

Ωστόσο, ο 23χρονος χαφ της Αλμπισελέστε φαίνεται να αναγνώρισε το λάθος του, με συνέπεια να προχωρήσει σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μέσω της οποίας ζητάει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας ότι όσα λέει το σύνθημα δεν αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα του.

“Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για το βίντεο που πόσταρα στο Instagram μου κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών με την εθνική μου ομάδα. Το σύνθημα περιείχε πολύ επιθετική γλώσσα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις λέξεις αυτές.

Στέκομαι ενάντια στις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και απολογούμαι που παρασύρθηκα από την ευφορία των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Copa America. Αυτό το βίντεο, αυτή η στιγμή, αυτές οι λέξεις, δεν αντικατοπτρίζουν τα ”πιστεύω” μου ή τον χαρακτήρα μου.

Ζητώ πραγματικά συγγνώμη”, αναφέρει στο story του ο Έντσο Φερνάντες.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι πήρε επίσημη θέση για το γεγονός, τονίζοντας ότι αναγνωρίζει τη δημόσια συγγνώμη του παίκτη της, αλλά θα ερευνήσει περαιτέρω το θέμα.

“Η Τσέλσι βρίσκει εντελώς απαράδεκτη κάθε μορφή τέτοιας συμπεριφοράς. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμαστε από ανθρώπους από όλους τους πολιτισμούς και τις κουλτούρες. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη δημόσια συγγνώμη του ποδοσφαιριστή μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε ως εκπαίδευση. Ο σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα