«Εκτόξευσε» την αξία του ο Λουίς Πάλμα! (pic)

από AllAboutARIS

Ο Λουίς Πάλμα αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του παίκτη… λαβράκι. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ο ΑΡΗΣ επένδυσε πάνω του και δικαιώθηκε μιας και αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας κι όταν τελικά θα φύγει, θα φέρει ένα πολύ σεβαστό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ. Πολλαπλάσιο (πολύ…) από τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του.

Ο 23χρονος από την Ονδούρα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Κιτρινόμαυρους έχει… εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή αξία του. Κι όχι άδικα, αφού οι επιδόσεις του στο πρωτάθλημα που τελείωσε ήταν, αν μη τι άλλο, εξαιρετικές. Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με το transfermarkt, όταν ο ΑΡΗΣ τον απέκτησε, η αξία του ήταν στις 225.000 ευρώ. Πλέον έχει… εκτιναχθεί στα 2,5 εκατ. ευρώ. Με τον Πάλμα μέσα σε μία τετραετία, χωρίς υπερβολές, να έχει… εκτοξευθεί.

Πιο αναλυτικά, τον Ιούλιο του 2019, ως παίκτης της Ρεάλ Μόναρχς στο MLS, η αξία του ήταν στις 75.000 ευρώ (!). Τον Ιούλιο του 2021, έχοντας επιστρέψει στην Βίντα Ονδούρας έφθασε στις 200.000 ευρώ. Όταν ο ΑΡΗΣ τον απέκτησε τον χειμώνα του 2022 ήταν στις 225.000. Στο πρώτο εξάμηνό του στους Κιτρινόμαυρους, η αξία του πήγε στις 400.000 ευρώ. Το Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με το transfermarkt, η χρηματιστηριακή αξία του είχε ήδη φθάσει στις 900.000 ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2023 είχε ήδη πάει στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην τελευταία ενημέρωση που έγινε στα τέλη Μαΐου, ο Λουίς Πάλμα έφθασε στα 2,5 εκατ. ευρώ!

Προφανώς βέβαια τα ποσά είναι ενδεικτικά και απλά καταδεικνύουν την… οικονομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Οι ομάδες αποφασίζουν για τα χρήματα που θα αξιώσουν για να πουλήσουν έναν παίκτη.

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X