Εν αρχή ην… η ομάδα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο μέρες ακόμα μέχρι ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει στις προπονήσεις και να μπει επίσημα σε ρυθμούς διακοπής και… προετοιμασίας.

Την Παρασκευή η ομάδα αναχωρεί για την Πτολεμαΐδα για ένα εξαήμερο το οποίο είναι κομβικό στο πλάνο… μετάλλαξης που έχει ο Άκης Μάντζιος για τον ΑΡΗ και με στόχο να παρουσιάσει ένα διαφορετικό σύνολο μετά τις 20 Οκτωβρίου.

Για τουλάχιστον 15 μέρες ο Έλληνας τεχνικός θα δουλέψει απρόσκοπτα και δίχως… παρεμβάσεις αγώνων, ώστε να περάσει τα τακτικά “θέλω” που έχει στην ομάδα, να διορθώσει όσα δεν του άρεσαν τον τελευταίο μόνο. Πρωτίστως όμως να κάνει ομάδα ένα σύνολο πολλών νέων προσώπων και διαφορετικών χαρακτήρων.

Πρώτα πρέπει να τους… δέσει

Από τα 30 άτομα του ρόστερ, τα 19 ήρθαν φέτος. Δηλαδή τα 2/3. Μία νέα ομάδα που “χτίστηκε” τμηματικά και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Μία ομάδα για την οποία όλα ξεκινούν από τη χημεία την οποία πρέπει να βρει εντός και εκτός γηπέδου.

Η σημασία του… μαντρώματος

Μία από τις βασικές ελλείψεις του περασμένου καλοκαιριού είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν πέρασε βασικό στάδιο προετοιμασίας σε απομόνωση και με τους παίκτες να έχουν 24ωρη επαφή μεταξύ τους.

Αυτό επιδιώκει ο Μάντζιος με την απόφαση η ομάδα να μεταβεί εκτός πόλης τις επόμενες μέρες, ώστε να φέρει τους παίκτες πιο κοντά, να είναι ελεγχόμενοι και φυσικά να δουλέψει χωρίς διαλείμματα ή ο,τιδήποτε άλλο πάνω σε καθαρά ποδοσφαιρικά κομμάτια.

Ολοι στο ίδιο επίπεδο

Άλλοι έκαναν προετοιμασία εδώ το καλοκαίρι, άλλοι με τις πρώην ομάδες τους και άλλοι καθόλου… Ο ΑΡΗΣ σε αυτή τη φάση είναι ένα σύνολο παικτών με διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας ο καθένας. Και ο σκοπός της διακοπής είναι όλοι να έρθουν στα ίσα τους και στο ίδιο επίπεδο, ως ένα πρώτο βήμα σταθερότητας στο σύνολο

Φουλ τακτική

Ανασταλτικά έχει σημειωθεί ένα συμμάζεμα από τον Μάντζιο προς τα δικά του ¨θέλω”, με την επίθεση να υστερεί αλλά να εμφανίζει και αυτή κάποια ενθαρρυντικά σημάδια στο παιχνίδι με την Κηφισιά για ένα ημίχρονο.

Τον τελευταίο μήνα ο Έλληνας τεχνικός επιχειρεί σταδιακά να περάσει τη φιλοσοφία του, έχοντας την ευκαιρία να το κάνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις επόμενες μέρες.

Το πρόβλημα με τα δεύτερα ημίχρονα

Αυτό που έχει προβληματίσει περισσότερο απ’ όλα τον Μάντζιο είναι η καθίζηση της ομάδας στα δεύτερα ημίχρονα, με αποκορύφωμα τα δύο παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό και Κηφισιά.

Πέραν των δυνάμεων που φαινόταν να χάνει η ομάδα, παράλληλα έχανε και την πνευματική της συγκέντρωση με αποτέλεσμα να ξεφεύγει από το τακτικό πλάνο σε άναρχο σημείο. Κόντρα στον Ολυμπιακό το πλήρωσε με ένα βαρύ σκορ μάλιστα…

Εδώ μπαίνει στην κουβέντα κυρίως το κομμάτι της ενέργειας που η ομάδα είχε στα πρώτα ματς της σεζόν αλλά απώλεσε γρήγορα και είναι προαπαιτούμενο για τον Μάντζιο. Μία ομάδα δηλαδή που θα παίζει σε υψηλούς ρυθμούς για μεγαλύτερα διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πιέζει περισσότερο και μέσα από αυτή τη διαδικασία να γίνεται πιο επιθετική, ειδικά στο μισό του αντιπάλου.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα