Επερώτηση…μνημείο από ΠΑΟΚτσήδες βουλευτές!

από AllAboutARIS

Όλοι μιλούν για άδικη απόφαση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται η αφαίρεση των έξι βαθμών είναι σκάνδαλο. Όλοι οι πολιτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Ή μήπως όχι όλοι;

Ας δούμε δύο βουλευτές που εκλέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τους Απόστολο Αβδελά και Κώστα Χήτα. Υπέγραψαν μαζί μια επερώτηση, την οποία θα διαβάσετε αυτούσια παρακάτω, και την κατέθεσαν στους αρμόδιους Υπουργούς και αναφέρονται στην υπόθεση του ΑΡΗ. Για να μην το κουράζουμε το νόημα είναι… τιμωρήστε τον ΑΡΗ!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Επικαλούνται δημοσίευμα της ιστοσελίδας sdna, που είναι γνωστό που πρόσκειται,, που αναφέρει ότι η προσφυγή στο CAS είναι δίκοπο μαχαίρι διότι μπορεί η ποινή από -6 να γίνει υποβιβασμός. Μόνο που ως βουλευτές και πριν μπουν στην διαδικασία να επικαλεστούν κάτι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στο CAS δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ποινή από αυτή που έχει ήδη επιβληθεί.

Έχει κι άλλα πολλά, όμως πραγματικά είναι τόσο εξοργιστικός ο τρόπος που λειτουργούν κατά του ΑΡΗ, λες και τους έχει κάνει κάτι ο σύλλογος. Και μάλιστα ο κ. Αβδελάς είχε κάνει επερώτηση και κατά του Θόδωρου Καρυπίδη στην διαμάχη του τελευταίου με την Μέτροσπορ. Τόσο ο Αβδελάς, όσο και ο Χήτας είναι δημοσιογράφοι και παλιοί ρεπόρτερ ΠΑΟΚ. Αμφότεροι εκλέχθηκαν στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Παραθέτουμε την επερώτηση των 2 βουλευτών του κόμματος της Ελληνικής Λύσης και τους θέτουμε στην κρίση του κόσμου του ΑΡΗ. Αλήθεια ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος υιοθετεί μία τέτοια πρακτική για τον μεγαλύτερο σύλλογο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή οι οπαδικές προτιμήσεις των βουλευτών του είναι πάνω από όλα;

«Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Άρη στο θέμα της υπόθεσης Λάσκοφ και της αφαίρεσης έξι βαθμών πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, με ανάρτηση του στον λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως καταγράφει το ανωτέρω δημοσίευμα, χαρακτήρισε την απόφαση άδικη για το ίδιο το ποδόσφαιρο και τόνισε, πως είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις. Συνέχισε, δε, ισχυριζόμενος ότι, η απόφαση για την επιβολή αφαίρεσης βαθμών στην «ΠΑΕ Άρης» είναι μια απόφαση άδικη για το ίδιο το ποδόσφαιρο και υποστήριξε ότι η πρακτική της αφαίρεσης βαθμών από τις ομάδες είναι άδικη, πρωτίστως για τους παίκτες και για τον αγώνα που κάνουν όλη τη χρονιά εντός του γηπέδου, ενώ δήλωσε επίσης ότι, η παραπάνω τακτική έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, ως άλλοθι, από τις διοικήσεις των ομάδων για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες και λάθη. Για αυτό τον λόγο, συνέχισε ο Πρόεδρος της «ΕΠΟ», θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για την αλλαγή των πειθαρχικών ποινών, με την όποια τιμωρία να πρέπει να στοχεύει στους πραγματικούς υπαίτιους της όποιας παράβασης και όχι στην προσπάθεια των παικτών. Ο Πρόεδρος της «ΕΠΟ» έκλεισε την ως άνω τοποθέτησή του λέγοντας ότι, δεν θα χρησιμοποιήσει το «εργαλείο των ισορροπιών», ως μέσο παραγοντικής επιβίωσής του στο ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζοντας, έτσι, ότι οι Αρχές και οι Αξίες του επιθυμεί να διέπουν τις επιλογές του.

Η πλαστογραφία της «ΠΑΕ Άρης» τιμωρήθηκε με την χαμηλότερη των ποινών από τα δικαστικά όργανα της «ΕΠΟ», κατά τα γραφόμενα σε άρθρο άλλης ιστοσελίδας αθλητικού περιεχομένου (.https://www.sdna.gr/podosfairo/874087_dikopo-mahairi-toy-cas-apo- athoosi-eos-ypobibasmos-gia-ton-ari.). Για τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου είναι τελεσίδικο, κατά την ανωτέρω ιστοσελίδα, το ότι ο Άρης είναι ένοχος για την καραμπινάτη υπόθεση πλαστογραφίας του Μπόρτσε Λάτσκοφ και η τιμωρία του (αφαίρεση έξι βαθμών), θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα, η σέντρα του οποίου θα γίνει στις 11/9.

Η κατάληξη της ως άνω υπόθεσης ήταν υποβιβασμός για την υπαίτια ομάδα, από τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της ανωτέρω ομάδας φαίνεται ότι δεν κατάφερε να πείσει, ούτε την Επιτροπή Δεοντολογίας (Ερευνητικό και Δικαστικό τμήμα), ούτε την Επιτροπή Εφέσεων. Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα με την πληροφορία που μας μεταφέρει η ανωτέρω αθλητική ιστοσελίδα, η διοίκηση της ως άνω «ΠΑΕ» δηλώνει ότι θα προσφύγει στο «CAS» (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), κίνηση, που κατά τον ανωτέρω αρθρογράφο, περιέχει μεγάλο ρίσκο, αφού η αφαίρεση 6 βαθμών ήταν η «μίνιμουμ» ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, με βάση την σχετική ισχύουσα κανονιστική νομοθεσία στην χώρα μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να θεσμοθετήσετε την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος πειθαρχικών ποινών που επιβάλλονται στις αθλητικές «ΠΑΕ», έτσι ώστε την ποινική ευθύνη για τις όποιες αδικοπραξίες σε επίπεδο οικονομικών συναλλαγών και διοικητικών πράξεων ή παραλείψεων οποτεδήποτε προκύπτουν να φέρουν μόνον τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στις διοικήσεις των τελευταίων και όχι το αμιγώς αθλητικό τμήμα των εν λόγω «ΠΑΕ», αφού τα αθλητικά στελέχη μιας «ΠΑΕ» δεν φέρουν καμία ευθύνη για πράξεις και παραλήψεις της διοίκησής τους;
  2. Θα λάβετε την απαραίτητη πρόνοια, έτσι ώστε οι όποιοι εμπλεκόμενοι στην διοίκηση των «ΠΑΕ» να ευθύνονται αστικά, κατ’ αποκλειστικότητα, ως φυσικά πρόσωπα για τις όποιες κατακυρώσεις αποζημιώσεων ένεκα αδικοπραξιών επιδικαστούν εις βάρος των «ΠΑΕ» που διοικούν ή έχουν διοικήσει, κατά την χρονική περίοδο τέλεσης των τελευταίων, κατόπιν σχετικής καταδίκης στα αστικά δικαστήρια της χώρας μας;

    Οι ερωτώντες βουλευτές ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΤΑΣ».

    ΥΓ: Φανταζόμαστε αν κάνετε επερώτηση για τον αγαπημένο σας ΠΑΟΚ θα έχετε λινκ από AllaboutAris έτσι;

Προτεινόμενα Άρθρα