Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για μία και μοναδική αλήθεια

από Γιάννης Παντελίδης

Μία σύσκεψη, μία συνάντηση, ένα απόλυτο ξεμπρόστιασμα. Νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν πλέον ποιος ήθελε και ποιος δεν ήθελε να έχει κόσμο στο Πανθεσσαλικό, στον τελικό του Κυπέλλου. Ποιος το προσπάθησε και ποιος τορπίλισε, κάθε προσπάθεια που έγινε. Κι αυτός δεν ήταν σίγουρα ο ΑΡΗΣ.

Ακόμη και σήμερα, ορισμένοι έχουν το θράσος (διότι περί τούτου πρόκειται) να κατηγορούν τον ΑΡΗ για το ότι δεν θα έχει φιλάθλους των δύο ομάδων στον τελικό. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν δέχθηκε να πάει στο ΟΑΚΑ. Ξεκάθαρος εκβιασμός δηλαδή. Ή θα παίξετε εκεί που θέλουμε ή χωρίς κόσμο εκεί που λέει η προκήρυξη. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Μια ματιά στο διαδίκτυο, με διαρροές και άρθρα που κυκλοφορούν εδώ και τόσο καιρό, αλλά και σήμερα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε.

Ο Παναθηναϊκός για τους δικούς του λόγους, εκεί όπου θα είναι «πενηνταρίσια» η κατάσταση, δεν ήθελε κόσμο. Το γιατί ας το εξηγήσει ο ίδιος, διότι η διαρροή περί αστυνομίας κι άλλα τέτοια δεν πείθει.

Από εκεί και πέρα, στην ύστατη προσπάθειά του ο ΑΡΗΣ να πάει κόσμος στο Πανθεσσαλικό, έκανε μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη, συγκεκριμένη πρόταση. Να μοιραστούν τα έξοδα για τις εργασίες στο γήπεδο οι δύο φιναλίστ και ο Βόλος. Βλέπετε όμως θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός και δεν θα… προλαβαίναμε, όπως είπαν μετά σε… πηγαδάκια.

Άρνηση Παναθηναϊκού και στο να κάνει κίνηση η ΕΠΟ να ζητήσει περισσότερες προκλήσεις, άσχετα που τελικά κατέθεσε αίτημα.

Μα πάνω απ’ όλα η… απόλυτη δήλωση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο. «Οι προτάσεις ήταν δύο. Η μεν πλευρά του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο. Η πλευρά του Άρη ήθελε». Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι πια απλά επικοινωνιακά παιχνίδια και πυροτεχνήματα. Η ιστορία θα γράψει ότι έγινε ένας ακόμη τελικός Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς κόσμο. Διότι δεν το ήθελε μια ομάδα κι αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο καθένας πλέον ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα