Επιλογή του Παλίκουτσα στη Νυρεμβέργη έκανε μεταγραφή εκατομμυρίων

από AllAboutARIS

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, ως τεχνικός διευθυντής της Νυρεμβέργης, είχε βγάλει από τα ταμεία της τότε ομάδας του 2 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Ιούρι Μεντέιρος.

Πρόκειται για έναν Πορτογάλο εξτρέμ, ο οποίος έρχεται στην επικαιρότητα μιας και προσεχώς μετακομίζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μια μεταγραφή που θα κοστίζει 3 εκατ ευρώ.

Το στόρι έχει ως εξής: το 2019 πήγε στη Νυρεμβέργη με 2 εκατ. ευρώ, ως επιλογή του Παλίκουτσα. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, μετά ήρθε και ο κορωνοϊός και ο παίκτης επέστρεψε στην Πορτογαλία ως δανεικός στην Μπράγκα το 2020. Η τελευταία τελικά τον αγόρασε με 800.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2021. Σε τρία χρόνια είχε 110 συμμετοχές, 26 γκολ και 24 ασίστ με αποτέλεσμα η Αλ Νασρ να προσφέρει τρία εκατ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους) για να τον αγοράσει. Μάλιστα, η Νυρεμβέργη έχοντας κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης θα πάρει περίπου 250.000 ευρώ.

Για το θέμα μίλησε ο Παλίκουτσα στην Bild:

«Ο Ιούρι ήταν πάντα κορυφαίος παίκτης. Τότε, απλώς δεν καταφέραμε να τον εντάξουμε επαρκώς στον σύλλογο. Όταν ήρθε το lockdown, είναι κατανοητό ότι γύρισε πίσω στο σπίτι του».

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα