Επιστροφή στην κορυφή για το «τρένο» της Μπάγερ

από AllAboutARIS

Μόνο για λίγο κράτησε η… πρωτοπορία της Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga.
Κι αυτό διότι, μία μέρα μετά το νικηφόρο πέρασμα (0-1) των Βαυαρών από την Κολωνία, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπως φαίνεται, δεν ένιωσε καμία πίεση και επικρατώντας 3-0 στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης, βρέθηκε εκ νέου στο +2 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Οι «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Ντεμάν στο 9′, ο Φρίμπονγκ έθεσε στο 43′ τις βάσεις για το «τρίποντο», το οποίο και «κλείδωσε» στο 76′ ο Γκριμάλντο.

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ πραγματοποιούσε ακόμα μία «τρελή» εμφάνιση, αυτή τη φορά με ευτυχή, για την ίδια, κατάληξη. Υποδεχόμενη, λοιπόν, την Γκλάντμπαχ βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ πριν το μισάωρο (13′ Ρέιτζ και 28′ Κονέ). Κι όμως, έφερε «τούμπα» το ματς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους χάρη στα τέρματα των Σάμπιτσερ (30′), Φούλκρουγκ (32′) και Μπάινο-Γκίτενς (45′). Το… κερασάκι στην τούρτα για τους Βεστφαλούς για το τελικό 4-2 έβαλε στις καθυστερήσεις (90’+7′) ο Μάλεν. Ένα αποτέλεσμα-«ανάσα» για τους γηπεδούχους που επέστρεψαν στις νίκες εντός συνόρων μετά από τρία παιχνίδια.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Φράιμπουργκ, πέντε μέρες πριν τη συνάντηση των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης», ήρθε ισόπαλη (1-1) υποδεχόμενη την Ντάρμσταντ, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 18′ με τον Χόνσακ και τον Όλερ να ισοφαρίζει στο 35′. Τέταρτος σερί αγώνας χωρίς νίκη για τους γηπεδούχους που βρίσκονται στο -4 από την 6η Χόφενχαϊμ (ματς λιγότερο).
Ακόμα μία απώλεια φέτος για τη Λειψία, η οποία ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (9′ Βιντ, 67′ Ροτζέριο – 52′ Πόουλσεν).
Στο 1-1 και το Ουνιόν Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 88′ με τον Φόλαντ έχοντας χάσει στο 58′ πέναλτι με τον Νόκε. Μάλιστα, το ντεμπούτο του στον πάγκο τους πραγματοποίησε ως υπηρεσιακός προπονητής ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Ουρς Φίσερ, έχοντας στο πλάι του τη Μαρί Λουίζ Έτα, την πρώτη γυναίκα βοηθό στην Bundesliga.

 

Η βαθμολογία:

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ: 4-2, Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερ Λεβερκούζεν: 0-3

Προτεινόμενα Άρθρα