Εφαρμογή που θα καταγράφει τα πάντα για τους παίκτες στο Μουντιάλ του Κατάρ

από AllAboutARIS

Η εφαρμογή FIFA Player θα παρέχει, για πρώτη φορά, αποκλειστικά και μόνο στους παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου πληροφορίες για τα στατιστικά τους και άλλα δεδομένα στους αγώνες. Αυτή η κίνηση γίνεται στα πλαίσια της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του ποδοσφαίρου, κάτι που αποτελεί στόχο της FIFA.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε από τη FIFA και τη FIFPRO, τον οργανισμό που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές διεθνώς, σε συνδυασμό και με προτάσεις των ίδιων των παικτών, που είναι άλλωστε και οι πρωταγωνιστές. Τα δεδομένα που θα παρέχονται στους παίκτες θα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

Βελτιστοποιημένες παράμετροι ποδοσφαιρικών δεδομένων
Ποδοσφαιρικά δεδομένα καταγεγραμμένα από εξειδικευμένους αναλυτές της FIFA σε συνδυασμό με δεδομένα παρακολούθησης. Για παράδειγμα, το πόσες φορές ένας παίκτης αποφεύγει τα μαρκαρίσματα σε ένα ματς, το αν διασπά τις γραμμές της αντίπαλης ομάδας με τις μεταβιβάσεις του και το αν πρεσάρει τον αντίπαλο για ανάκτηση της κατοχής της μπάλας.

Παράμετροι φυσικής απόδοσης
Αυτά τα δεδομένα συλλέγονται από ένα σύστημα παρακολούθησης εντός του γηπέδου. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ ακριβές καθώς αποτελείται από διάφορες κάμερες που παρέχουν πληθώρα λήψεων. Τέτοιες παράμετροι θα είναι παραδείγματος χάρη, η μέγιστη ταχύτητα του παίκτη σε έναν αγώνα, το σύνολο χιλιομέτρων που καλύφθηκε στην εκάστοτε ταχύτητα και το σύνολο των κινήσεων του παίκτη πάνω από τα 25χλμ/ω.

Βελτιστοποιημένες μετρήσεις ποδοσφαιρικής ευφυΐας
Δημιουργημένα από την ομάδα ανάλυσης και πληροφοριών ποδοσφαίρου της FIFA, τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελούν προϊόν μία σειράς αλγορίθμων που “τρέχουν” σε πραγματικό χρόνο και ενσωματώνουν τα δεδομένα του αγώνα με τα ήδη υπάρχοντα στατιστικά των παικτών.

Δυνατότητα πολλαπλών λήψεων
Όλα αυτά τα δεδομένα θα μπορούν να συνδυαστούν με τα πλάνα από την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες να κατανοήσουν τις επίμαχες στιγμές από διάφορες λήψεις. Επιπλέον, θα υπάρχουν και φωτογραφίες που θα μπορούν να αποθηκεύσουν ή να κοινοποιήσουν οι παίκτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τα στατιστικά που θέλουν.

Οι ποδοσφαιριστές θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή με την έλευσή τους στο Κατάρ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X