Εύκολα ο Παναθηναϊκός 3-0 τον ΠΑΣ (vid)

από AllAboutARIS

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σβηστά με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 5η αγωνιστική της Super League 1 και έφτασε τις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται μόνος του στην κορυφή.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, αφού πέτυχε χατ τρικ, με την φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 44’ να βάζει μπροστά τους «πράσινους» σε κρίσιμο σημείο,.

Ενώ ακολούθησαν ένα λάθος του Αθανασίου που δεν συγχώρησε ο Ισπανός εξτρέμ, αλλά και μια ακόμα ωραία του ενέργεια, στο 54’ καις το 70’ αντίστοιχα, για το τελικό αποτέλεσμα!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με το καλημέρα απέναντι σε μια γνώριμη συνθήκη: τον αντίπαλο του -εν προκειμένω τον ΠΑΣ- να τον περιμένει πίσω από τη σέντρα και να κλείνει τους χώρους, προσδοκώντας σε κάποια «κόντρα».

Οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν υπομονετικά τη μπάλα, αλλά δυσκολεύθηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας για ρήγματα κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Παλάσιος.

Τελικά, κατέγραψαν την πρώτη τους επικίνδυνη φάση στο 10’, όταν από σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο δεξιό δοκάρι και γύρισε στον Αϊτόρ που σούταρε αλλά ο Εραμούσπε έβαλε την κόντρα διώχνοντας σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά, Αϊτόρ και Σπόραρ συνδυάστηκαν, ο Σλοβένος επιθετικός πάτησε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε, για να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία του ο Σούλης.

Η Λεωφόρος… πάγωσε στο 22’, όταν ο Σπόραρ «τσίμπησε» τη μπάλα και ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Σούλη, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος!

Τελικά, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μεταφέρθηκε εκτός αγώνα με φορείο, δίνοντας τη θέση του στον Αθανασίου μέσα σε χειροκροτήματα. Ενώ η εκτέλεση του φάουλ από τον Τσέριν βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ, στο 27ο λεπτό.

Η εν λόγω φάση όχι μόνο έκοψε τον ρυθμό που είχε αρχίσει να βρίσκει ο Παναθηναϊκός, αλλά έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 34’, με μια αντεπίθεση του Ροσέρο από δεξιά και τον Παμλίδη να είναι εκτός θέσης για να πλασάρει τον Μπρινιόλι.

Παράλληλα, ο Σπόραρ είχε την… μοίρα του Σούλη, αφού αντικαταστάθηκε κι αυτός με πρόβλημα τραυματισμού, στο 37ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να βρουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά έχασαν μια ακόμα ευκαιρία το 42’, με τον Τσέριν να βγάζει στο χώρο στον Αϊτόρ που πριν βγει τετ α τετ με τον Αθανασίου, άνοιξε το κοντρόλ…

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η εξιλέωση για τον Ισπανό εξτρέμ, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα έκανε το 1-0, σε ένα πολύ καίριο σημείο για την ομάδα του!

Οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν κόντρα στη ροή του ματς, στο πέμπτο λεπτό του επιπλέον χρόνου του πρώτου μέρους, από τη λάθος εκτίμηση του Σάντσες και τη σέντρα του Τζίμα από αριστερά, αλλά ο Σάρλια έδιωξε προ του Παντελάκη που ετοιμαζόταν να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μπερνάρ, αντί του Κουρμπέλη, με τον Τσέριν να αντικαθιστά χωροταξικά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και το 4-3-3 να διατηρείται.

Έχοντας πλέον νέα ορμή, και αφού Αϊτόρ και Παλάσιος δοκίμασαν τα ρεφλέξ του Αθανασίου, που απέκρουσε εις διπλούν στο 48’, το «τριφύλλι» ευτύχησε να βρει αρκετά γρήγορα κι ένα δεύτερο τέρμα.

Καθώς από νέα εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Αθανασίου και κατέληξε στα δίχτυα του, για το 2-0 στο 54ο λεπτό!Ο Ισπανός ήταν… σεληνιασμένος απόψε, κάτι που φάνηκε και 16 λεπτά μετά, όταν πήρε… παραμάζωμα όλη την άμυνα του ΠΑΣ, πάτησε περιοχή και πλασαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Αθανασίου, πετυχαίνοντας χατ τρικ και μαζί το 3-0!

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (73’ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (73’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (37’ λ.τ. Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης (27’ λ.τ. Αθανασίου), Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Σόρια, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ποζνάνσκι, Ροσέρο (74’ Λιάσος), Παμλίδης (64’ Μορέιρα), Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος).

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X