Ζήτησε συγγνώμη επειδή πήρε μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία

από AllAboutARIS

Ο Άγγλος μέσος Τζόρνταν Χέντερσον απάντησε στις επικρίσεις υπερασπιζόμενος την απόφασή του να ενταχθεί στο σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ετιφάκ, σε συνέντευξη που δημοσίευσε σήμερα (5/9) η ιστοσελίδα «The Athletic».

Ο 33χρονος μετακόμισε στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας από τη Λίβερπουλ με τριετές συμβόλαιο τον Ιούλιο. Η μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, έγινε πρωτοσέλιδο καθώς ο Χέντερσον ήταν εδώ και καιρό υποστηρικτής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

«Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση. Μπορώ να καταλάβω τον θυμό. Το καταλαβαίνω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λυπάμαι που νιώθουν έτσι. Πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ μα ποτέ να πληγώσω κανέναν», είπε ο Χέντερσον στο The Athletic.

«Τώρα που έχω πάρει την απόφαση, με τον τρόπο που προσπάθησα να το δω νιώθω ότι μπορούμε όλοι να θάψουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να επικρίνουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές χώρες από μακριά. Αλλά τότε τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», πρόσθεσε.

Μετά από 12 σεζόν στη Λίβερπουλ, πολλοί οπαδοί σοκαρίστηκαν με την απόφαση του αρχηγού των «κόκκινων» να φύγει από τον σύλλογο. Αλλά ο Χέντερσον ένιωσε ότι δεν ήταν πλέον ουσιαστικό μέρος των σχεδίων του Γιούργκεν Κλοπ:

«Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Γιούργκεν. Ήταν πολύ ειλικρινής μαζί μου», είπε ο Χέντερσον.

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τη συζήτηση γιατί είναι ιδιωτική, αλλά με έφερε σε μια θέση όπου ήξερα ότι δεν θα έπαιζα τόσο πολύ. Ήξερα ότι θα έρχονταν νέοι παίκτες στη θέση μου.»

Ο Χέντερσον αρνήθηκε ότι ο λόγος που συμφώνησε να ενταχθεί στην Αλ Ετιφαγκ ήταν οικονομικός.

Η ομάδα ΛΟΑΤ στην Αγγλία 3LIONSPRIDE εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν θα επευφημούν πλέον το όνομά του ούτε θα χρησιμοποιούν πανό με το πρόσωπο του Χέντερσον. Μερικοί από αυτούς μπορεί επίσης να γυρίσουν την πλάτη τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χέντερσον είπε ότι πληγώθηκε από την κριτική:

«Με νοιάζει. Δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που γυρίζουν σπίτι, ξεχνάνε τα πάντα και λένε, “Είμαι καλά, η οικογένειά μου είναι καλά, απλά ξέχασε. Αλλά την ίδια στιγμή, ήξερα ότι οι άνθρωποι μπορούν να το δουν έτσι και έχουν το δικαίωμα να έχουν τη γνώμη τους, έχουν δικαίωμα να νιώθουν έτσι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ζητώ συγγνώμη, λυπάμαι που τους έκανα να νιώθουν έτσι. Αλλά δεν έχω αλλάξει ως άνθρωπος».

Προτεινόμενα Άρθρα