Ζουλ: Η παραπάνω ευθύνη και η πρόκληση του Δεκέμβρη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ζαν Ζουλ πέρασε με επιτυχία το “τεστ” που κλήθηκε να δώσει κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα έπειτα από τρεις μήνες.

Ο Άκης Μάντζιος περίμενε να δει τον Καμερουνέζο σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ λόγω… Βερστράτε.

Ο Βέλγος θα απουσιάσει μεθαύριο, κάτι που σημαίνει ότι ο Ζουλ ήταν παραπάνω από απαραίτητος και στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έχει μία παραπάνω ευθύνη.

Ο 25χρονος χαφ θα έχει αρκετή δουλειά ως το μοναδικό “6άρι” της ενδεκάδας και καλείται να “πιάσει” τα στάνταρ που έθεσε με την εμφάνισή του την περασμένη Κυριακή ώστε ο ΑΡΗΣ να περιορίσει το παιχνίδι της ΑΕΚ από τον άξονα. Με λίγα λόγια τα… καταστρέψει αλλά ενίοτε να βοηθάει και μπροστά όπως έκανε με τις επτά πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου απέναντι στους “πράσινους”.

Ο Δεκέμβριος είναι η πρόκληση που έχει μπροστά του

Δεν είναι κάτι που σημαίνεει ότι ο παίκτης κρίνεται εν όψει Γενάρη. Η παρουσία του όμως στα τέσσερα παιχνίδια ως το φινάλε του 2023 δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τις σκέψεις που υπάρχουν στον ΑΡΗ για τα χαφ.

Με δεδομένο ότι ο Ντουκουρέ προφανώς δεν υπολογίζεται σε αυτή τη φάση από τον Μάντζιο, τα μοναδικά “6άρια” του ρόστερ είναι ο Ζουλ και ο Βερστράτε. Είτε λοιπόν ο προπονητής θα στραφεί σε λύσεις εκ των έσω είτε θα γίνει ψάξιμο για κάποια κίνηση.  Στο δεύτερο σενάριο οι εμφανίσεις του Ζουλ θα καθορίσουν το επίπεδο παίκτη που θα αναζητήσει ο ΑΡΗΣ, για μία κίνηση που ωστόσο σε αυτή τη φάση υπάρχει απλά ω σκέψη αφού προτεραιότητα δίνεται σε άλλες μεγάλες ανάγκες του ρόστερ αυτή τη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Καμερουνέζος κέρδισε αρκετούς πόντους την προηγούμενη εβδομάδα και στα επόμενα ματς έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί στα πλάνα του Μάντζιου έπειτα από μία αρκετά δύσκολη περίοδο για τον ίδιο λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Προτεινόμενα Άρθρα