ΗΠΑ και ΟΗΕ κατέκριναν το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στον Βινίσιους

από AllAboutARIS

Το βράδυ της Κυριακής (21/5) ο Βινίσιους έπεσε για ακόμα μια φορά θύμα ρατσιστικής επίθεσης, αυτή τη φορά από οπαδούς της Βαλένθια. Μια μερίδα οπαδών των «νυχτερίδων» αποκάλεσε τον Βραζιλιάνο «μαϊμού» προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

Ως αποτέλεσμα αυτού ο επιθετικός της Ρεάλ Mαδρίτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα. Η απόφαση αυτή όμως η Ισπανική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να την την πάρει πίσω, ενώ παράλληλα προχώρησε σε τιμωρία της Βαλένθια. Από κλείσιμο της κερκίδας των οργανωμένων, μέχρι και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Το περιστατικό αυτό λοιπόν έγινε θέμα συζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Μάθιου Μίλερ εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης μίλησε για το συμβάν, αναφέροντας πως ο ρατσισμός πρέπει να καταπολεμηθεί σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον αθλητισμό.

Από την άλλη ο Βολκέρ Τουρκ, Ανώτερος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατέκρινε επίσης τη ρατσιστική επίθεση, καλώντας τους διοργανωτές των αθλητικών εκδηλώσεων να εφαρμόσουν στρατηγικές που αποτρέπουν τον ρατσιμό από τον αθλητισμό.

«Η φυλετική κακοποίηση που αντιμετώπισε για ακόμα μια φορά ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους στην Ισπανία, είναι μια υπενθύμιση της έντονης επικράτησης του ρατσισμού στον αθλητισμό. Καλώ όλους όσους οργανώνουν αθλητικά γεγονότα να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού», ήταν τα λόγια του Βόλκερ Τουρκ.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X