Η ειδική δοκιμή, η άνεση και… ο Κόκε

Η επιλογή του Άκη Μάντζιου να ξεκινήσει μαζί τους Μορόν και Ανσαριφάρντ κόντρα στη Λαμία ήταν κάτι παραπάνω από έκπληξη. Οχι όμως κάτι που δεν υπήρχε στο μυαλό του.

Λίγο μετά την έλευση του Ιρανού, ο έμπειρος τεχνικός είχε εκφράσει δημόσια τη σκέψη του να χρησιμοποιήσει σε κάποια φάση μαζί τους δύο ποδοσφαιριστές. Κάτι για το οποίο προσφερόταν το χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία.

Ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση της ομάδας του και τον αντίπαλο που… σήκωνε μία πιο επιθετική παρουσία. Μία κατάσταση παιχνιδιού όμως για την οποία και ο έμπειρος τεχνικός γνωρίσει ότι δεν θα το χρειαστεί από το ξεκίνημα στα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ, παρά μόνο στη διάρκεια των αγώνων και ειδικά όταν ο ΑΡΗΣ πιέζει για γκολ.

Με τον Ανσαριφάρντ στο “9” και τον Μορόν σε έναν ελεύθερο ρόλο θυμίζοντας… Σέρχιο Κόκε, ο ΑΡΗΣ ήταν δραστήριος μπροστά και παράλληλα είχε… κόσμο στον άξονα με τους Γκαρθία-Σουλεϊμάνοφ που έκλειναν εσωτερικά. Δεν ξέφυγε βέβαια από 1-2 καλές στιγμές που είχε, έχοντας ωστόσο περισσότερες προϋποθέσεις που “χάλασε” λόγω έλλειψης ουσίας και μπούσουλα καθώς ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε έτσι.

Το heatmap του Μορόν – Πηγή: sofascore

Ο Μάντζιος με τις δηλώσεις του έδειξε ότι ήταν στο… ναι μεν αλλά με την δοκιμή του πρώτου μέρους, επαναφέροντας την ομάδα στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις στα επόμενα παιχνίδια και αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Τετάρτη.

Κύπρος: Από Απρίλη… καλοκαίρι με 34 βαθμούς! (vid)
Προηγούμενο άρθρο Κύπρος: Από Απρίλη… καλοκαίρι με 34 βαθμούς! (vid)
Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε ψιλικατζίδικο… για έκτη φορά! (vid)
Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε ψιλικατζίδικο… για έκτη φορά! (vid)

Ακολουθήστε το AllAboutARIS στα social media, για να είστε πάντα… μέσα στα γεγονότα που αφορούν τον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα!

AllAbout... Facebook

AllAbout... Instagram

AllAbout... YouTube

AllAbout... X

AllAbout... Tik Tok

Ακολουθήστε μας στο... Google News