Η Άννα Ευθυμίου στο ALLABOUTARIS TV για τα θέματα του Άλκη, του γηπέδου, το Παλέ

από AllAboutARIS

Η Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του allaboutARIS TV και μίλησε για τις δράσεις σχετικά με τον ΑΡΗ και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Η θέση μου είναι πολύ συγκεκριμένη, είναι γνωστό πως είμαι φίλαθλος του ΑΡΗ, όπως και όλη η οικογένεια μου. Η απόφαση των 6 βαθμών ήταν κατάφορα άδικη, είδαμε κιολας πως το CAS επενέβη και δικαίωσε, ανατρέποντας αυτή την άδικη απόφαση.  Αιτιολογημένα η προηγούμενη απόφαση δεν μπορούσε να σταθεί και θα έπρεπε η ΕΠΟ να προβληματιστεί από όλο αυτό. Σε τοποθέτηση μου στην Βουλή ανέφερα την ομάδα του ΑΡΗ, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης και όλο αυτό το αίσθημα αδικίας οδηγει στην βία. Δεν μπορεί να φερόμαστε έτσι στις ομάδες. ”

Για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:

“Είναι ευαίσθητο θέμα και είχα κάνει την κουβέντα σχετικά με το αυτοδιοίκητο με τον κύριο Αυγενάκη. Πρέπει όμως να υπάρχουν πλαίσια και να μην υπερβαίνουμε τα όρια του αυτοδιοίκητου. Η πολιτεία πρέπει να περιφρουρεί αυτά τα όρια και να εφαρμόζεται ο νόμος. Γιατί πολλές φορές βλέπουμε πως συμβαίνει να παραβιάζονται κι να αδικούνται οι ομάδες. ”

Για την τοποθέτηση περί Αθλητικής Βίας και τον Άλκη:

“Θεωρώ πως ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός για την χώρα. Μετά την δολοφονία ήρθα σε επαφή με φιλάθλους και δυστυχώς ήταν γνωστά στην πόλη όλα αυτά. Η βία ήταν κάτι που ο κόσμος την γνωρίζει και την ανεχόταν. Έχουμε και άλλα παραδείγματα εκτός του Άλκη. Παιδιά 15 χρονών σε καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό το “τι ομάδα είσαι;”! Ενός παιδιού του έβγαλαν την μπλούζα επειδή ήταν ΑΡΗΣ. Πρέπει να μπει ένα φρένο. ΖΗτάμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών ως κυβέρνηση. Δράσαμε γρήγορα στο θέμα, όμως πρέπει να δούμε και την πρόληψη. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε καθεστώς τρομοκρατίας και να δρούμε εκ των υστέρων. Να προλάβουμε το κακό με προληπτικές ενέργειες. Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί και τον εργασιακό αθλητισμό και τα e sports και τον Εθελοντικό Αθλητισμό. Θωρακίζουμε νομικά άπαντες. ”

Για το πανό στην Τούμπα:

“Δεν έχω ενημέρωση για τις ενέργειες επί του θέματος. Στόχος όλων μας όμως είναι να εξαλείψουμε αυτές τις μειοψηφίες. Είναι εκτός λογικής αυτό που συνέβη. Εφόσον όμως υπάρχουν ακόμη τέτοια άτομα θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι και να προλάβουμε αντίστοιχα γεγονότα. ”

Για την πρόληψη:

“Είδαμε τον Σεπτέμβριο τι έγινε στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Εκεί βέβαια είχαμε άλλη μορφή, Νεοναζιστικής χροιάς. Πρέπει να μας προβληματίσει η βία ανηλίκων γενικότερα. Να σβήσουμε όλα τα γκραφίτι από τα σχολία με κάθε υβρεολόγιο, ώστε να προάγουμε την νέα εποχή στα παιδιά και πως γυρίζουμε σελίδα , αφήνοντας πίσω μας όλα αυτά. ”

Για το γήπεδο

“Υπάρχει πρόθεση και ενδιαφέρει πολύ τον Προθυπουργό να πάει μπροστά ο αθλητισμός στην Πόλη. Άρα σε αυτό το πλαίσιο το νέο γήπεδο του ΑΡΗ κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Δεν είναι όμως απλή υπόθεση. Αυτή την στιγμή όμως δεν εχουμε πολλά απτά δεδομένα, επιφυλάσσομαι λοιπόν να τοποθετηθώ όταν θα έχουμε περισσότερα για να σας πω. Υπάρχει πάντως η διάθεση και σίγουρα θα ξεπεραστούν όσα κολλήματα προκύψουν.  Είναι ένα εξαιρετικό εγχείρημα. Υπάρχει συμφέρον για όλους η πόλη θα κερδίσει πολλά από αυτή την υλοποίηση του έργου.  Να τρέξουμε και να μοχθήσουμε για αυτό το έργο! ”

Για το Παλέ:

“Το Παλέ πλέον έχει και ένα brand name, είναι η ιστορία του ΑΡΗ και συνδεδεμένο με τον θρύλο του ΑΡΗ. Η προσπάθεια μου είναι να παραχωρηθεί στον ΑΡΗ χωρίς να χάσει το ελληνικό δημόσιο. Έχω ταχθεί υπέρ της πρότασης. Να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και πρόταση και να γίνει αποδεκτή. Κάποιες φορές όμως πρέπει να πέσει αρκετό νερό στο κρασί για να βρεθεί μια λύση. Να γίνει λοιπον μια καλώς καταρτισμένη πρόταση και να γίνει αποδεκτή χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα του δημοσίου. ”

“¨Εχω ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα και το θέλω πολύ.  Να εξαντληθεί από την πολιτεία καθε δυνατότητα για να παραχωρηθεί το γήπεδο. ”

Είμαι από τους Βουλευτές που έχω άποψη και την εκφράζω. Αυτός είναι ο ρόλος μου και το καθήκον μου, αυτό θα κάνω και για τις απόψεις μου για τον ΑΡΗ.

Για το μετρό:

“Αναλάβαμε το πολιτικό ρίσκο για να ληφθεί απόφαση για τα αρχαία της Βενιζέλου, η Αττικό Μετρό οφείλουν λοιπόν να παραδόουν το έργο στα χρονοδιαγράμματα. Ένα έργο που πρέπει να τελειώσει άμεσα! Ξέρω πόσα προβλήματα έχει προκαλέσει αυτό το έργο στην πόλη, αυτός είναι και ο λόγος που τώρα πρέπει να τρέξουμε και να παραδοθεί το έργο. ”

Για τον ΑΡΗ:

“Χρόνια πολλά στην ομάδα μας! Μας κάνει περήφανους αυτή η ομάδα. Θέλουμε την 3η θέση στα πλέι οφ. Είναι σημαντική η δουλειά του Ερασιτέχνη και όλων των αθλημάτων. Παρά την απουσία τίτλων ο κόσμος είναι εκεί και στηρίζει. Η ομάδα του ΑΡΗ κρατάει τον κόσμο ενωμένο. Το βλέπω με όσους συναναστρέφομαι.  Μεγαλώνει γενιές αυτή η ομάδα και εύχομαι να έρθει σύντομα και ένας τίτλος. Ο ΑΡΗΣ ενισχύεται και έχει μπει ένα νοικοκύρεμα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό σε κάποιους δεν αρέσει!”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X