Η “έκρηξη” του Νταρίντα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι από τους παίκτες με τους οποίους ένας προπονητής ξεκινάει τα πλάνα του για την ενδεκάδα. Οταν μπαίνει δεν βγαίνει… Και κάπως έτσι περιγράφεται λιτά αλλά ουσιαστικά η παρουσία του στον ΑΡΗ τους τελευταίους 2,5 μήνες.

Ο Τσέχος όχι μόνο δεν έχει χάσει κανένα από τα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία ήταν διαθέσιμος αλλά ήταν βασικός σε όλα και έγινε αλλαγή στα πέντε χάνοντας μόλις 72 λεπτά.

Εξ αρχής ο 32χρονος έδειχνε με την εικόνα του στο γήπεδο ότι θα κάνει τη διαφορά για τον ΑΡΗ, με την αγωνιστική και στατιστική του… έκρηξη να έρχεται στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Από αυτούς ο Νταρίντα έχει χάσει μόνο δέκα λεπτά όταν έγινε αλλαγή στο 80′ του αγώνα με τον ΟΦΗ. Έχει σκοράρει στους τρεις από τους πέντε, μαζί με δύο ασίστ που έχει μοιράσει.

Η δημιουργία και τα ποσοστά ευστοχίας

Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες είναι ακόμα αρκετά πίσω αλλά παραπάνω από ικανοποιητικά με δεδομένο ότι έχει τα μισά παιχνίδια σε σχέση με την πλειοψηφία.

Ηδη πάντως είναι πρώτος σε ασίστ μαζί με τον Μάνου Γκαρθία ενώ παράλληλα είναι από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες στο σκοράρισμα.

Ο Νταρίντα έχει 15 τελικές και τρία γκολ, άρα σκοράρει ένα ανά πέντε τελικές. Στην αντίπαλη περιοχή έχει ακόμα καλύτερα ποσοστά αφού έχει μετράει εννέα τελικές άρα 33% ευστοχία ή ένα γκολ ανά τρεις τελικές μέσα από την περιοχή.

Προτεινόμενα Άρθρα