Η… αγία τριάδα των Μαροκινών του ΑΡΗ (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Μαρόκο με την Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και όπου υπάρχει Μαρόκο, υπάρχουν και μνήμες για τον ΑΡΗ.

Ηταν μία περίοδος και συγκεκριμένα μία τριετία όπου οι “κιτρινόμαυροι” τίμησαν τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αγορά. Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

2002/03: Η “βόμβα” με Μπασίρ

Ο ΑΡΗΣ τάραζε τα μεταγραφικά “νερά” της Ελλάδας, φέρνοντας τον ενεργεία -τότε- διεθνή Μαροκινό επιθετικό, έπειτα από μία “γεμάτη” χρονιά με 22 συμμετοχές στη Λιλ.

Με τα κιτρινόμαυρα ο σταρ της εποχής του Μαρόκο… δεν ακούμπησε και πολύ. 16 συμμετοχές, 1 γκολ και δύο ασίστ, με τον τραυματισμό του σε ένα φιλικό με την Κασσάνδρα να τον πηγαίνει επίσης πίσω.

2000/01: Ο Μαροκινός “Μπεκενμπάουερ

Δύο χρόνια πίσω η ομάδα έκανε ακόμη ένα “μπαμ”, παίρνοντας δανεικό από την Παρί Σεν Ζερμέν τον 25χρονο Ταλ Ελ Καρκουρί. Τον Μαροκινό “Μπεκενμπάουερ”, όπως τον αποκαλούσαν στο Παρίσι.

Τον Γενάρη του 2001 ο Μαροκινός ερχόταν στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχές στη Ligue 1 αλλά και στο Champions League. Αγωνίστηκε σε 11 ματς με τον ΑΡΗ, έγινε πρόσωπο λατρείας για τον κόσμο και η ομάδα προσπάθησε να τον αγοράσει αλλά οι απαιτήσεις των Παριζιάνων ήταν απλησίαστες.

2001/02: Ο Τσίμπα… στη μέση

Ενδιάμεσα με τους δύο παραπάνω, τη φανέλα του ΑΡΗ φόρεσε ακόμη ένας διεθνής Μαροκινός και συγκεκριμένα ο Σαΐντ Τσίμπα.

Η ομάδα ήθελε ενίσχυση στο κέντρο και έκανε πολύ… δυνατή κίνηση με τον Μαροκινό χαφ, ο οποίος κατέγραψε 27 συμμετοχές και πέντε γκολ, αποχωρώντας στο τέλος της σεζόν λόγω και των οικονομικών προβλημάτων εκείνης της χρονιάς.

Ο αστερίκος του Ζμπαρί

Καταγωγή από το Μαρόκο έχει και ο Νορντίν Ζμπαρί, ο οποίος αγωνίστηκε στον ΑΡΗ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2001-02, με τη μορφή δανεισμού από την Τρούα, με το γκολ του στο 0-1 επί του Ολυμπιακού να είναι ακόμα σημείο αναφοράς. Ηταν όμως γεννημένος στο Βέλγιο, οπότε δεν συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X