Η αλήθεια του Φαμπιάνο και το πρώτο ζητούμενο με ΠΑΣ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ωριμότητας και η ισορροπία του Φαμπιάνο μέσα στο γήπεδο είναι δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και εκτός γηπέδου. Ακόμα και στο δημόσιο λόγο του.

“Δεν φτάνει να διορθώνουμε τα λάθη αλλά να βελτιωνόμαστε ως ομάδα”… Λίγες λέξεις στις οποίες περιγράφεται απλά και περιεκτικά ένα από τα βασικά θέματα του ΑΡΗ. Η έλλειψη της έννοιας του συνόλου ποδοσφαιρικά, τακτικά και ενίοτε ομαδικά.

Μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές εμφανίζεται ένας ΑΡΗΣ που προσπαθεί να ξεφύγει από την ατομική ποιότητα και να παρουσιάσει κάτι καλό ως σύνολο, με εξαίρεση φυσικά το ματς στη Λαμία και κυρίως το πρώτο ημίχρονο.

Η εμφάνιση της περασμένης Κυριακής δεν αναιρεί όσα έχουν αλλάξει στην καθημερινή δουλειά ούτε τις προηγούμενες εμφανίσεις της ομάδας. Εφερε όμως στην επιφάνεια το ζήτημα της νοοτροπίας που επίσης απασχολεί τον φετινό ΑΡΗ και είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι σταθερό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα στάθηκε σε αυτήν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα αποδυτήρια στις αρχές της εβδομάδας. Ηταν από τα πράγματα που τον ενόχλησαν αρκετά στη Λαμία και είναι το πρώτο που περιμένει να δει διαφορετικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το ίδιο και ο Τερζής, ο οποίος ως προπονητής έχει και αυτός τη δική του ευθύνη σε αυτό το κομμάτι.

Ολα ξεκινούν από την αντιμετώπιση… Η “μαγιά” υπάρχει και φάνηκε στα προηγούμενα ματς. Υπάρχουν βέβαια διαφορές αυτή τη φορά καθώς λείπει πάλι ο Ρουπ ενώ απουσιάζει και ο Ετέμπο. Δύο κομβικοί παίκτες στην σταδιακή βελτίωση της εικόνας του ΑΡΗ και με χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει κανένας άλλος παίκτης του ρόστερ.

Για αυτό και ο Τερζής προσανατολίζεται σε διαφοροποιήσεις ρόλων, πέραν των προσώπων, και είναι πιθανό να δοκιμάσει τον Πάλμα στον άξονα. Με αυτόν και τους Καμάτσο-Ματέο στην τριάδα πίσω από τον Καμαρά έχει μία λογική. Καμάτσο και Πάλμα αποδίδουν κυρίως ως αριστεροί εξτρέμ. Ο Ματέο στα δεξιά οπότε είναι μετρημένα κουκιά, εκτός εάν πάει ο Καμάτσο στον άξονα ή δούμε το κλασσικό 4-3-3 με δύο εσωτερικούς μέσους.

Για να είναι αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω όμως, το πρώτο ζητούμενο είναι η νοοτροπία. Να μπει η ομάδα όπως με τον ΟΦΗ… Οπως με τον Ατρόμητο ή ακόμα και με το πρώτο μισάωρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Να κάνει focus σε αυτά που θέλει, βγάζοντας την ενέργεια και τις εντάσεις που είχε σε εκείνα τα παιχνίδια.

Στυγνά βαθμολογικά το ζητούμενο είναι η νίκη που σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη ήττα του Βόλου από τον ΠΑΟΚ θα βάλει τον ΑΡΗ ως 5ο στη διαδικασία των πλέι οφ. Οχι ότι εάν μπει ως 6ος κινδυνεύει να χάσει την Ευρώπη. Πρόκειται όμως για θέμα της δικής του αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας. Να νιώσει ότι είναι από πάνω και έχει τον πρώτο λόγο πριν την “κούρσα” των δέκα αγωνιστικών με πολλά ντέρμπι που θα έχει μπροστά του.

Πιο απλά; Να σταματήσει, επιτέλους, να κάνει τη ζωή του δύσκολη με τον τελευταίο στόχο που του απέμεινε, ο οποίος είναι αυτονόητος αλλά συνάμα πολύ σημαντικός για την επόμενη χρονιά και τον σχεδιασμό της που δρομολογείται σταδιακά από τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Προτεινόμενα Άρθρα