Η αλητεία, οι προκλήσεις, οι τζάμπα μάγκες και οι «οικογενειαρχηδες»…

από Περικλής Τράιος

Ήταν ένα ονειρεμένο σαββατοκύριακο!

Από αυτά που χαίρεσαι και απολαμβάνεις.

Από αυτά που λες, να μην τελειώνουν και να έρχονται συνέχεια κι άλλα, ίδια και καλύτερα.

Με τον Σύλλογο μας να δίνει νικηφόρες μάχες ΠΑΝΤΟΥ, σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα μέτωπα.

Νίκες στα τερέν και στα παρκέ για τις ομάδες μας, ανδρικές και γυναικείες, νίκες όμως και στις κερκίδες, με έναν λαό που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά.

Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές μας, στις αθλήτριες μας, στους προπονητές μας για τις σπουδαίες επιτυχίες που πέτυχαν.

Ένα μπράβο και στους οπαδούς μας, οι οποίοι βρέθηκαν ΠΑΝΤΟΥ, όπου κι αν έδωσε μάχη ο «Θεός του πολέμου».

Βόλος, Πάτρα, Ορεστιάδα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και όπου αγωνίστηκε ο ΑΡΗΣ, όπου κι αν αγωνίστηκαν τα παιδιά μας, είχαν στο πλευρό τους την συμπαράσταση των οπαδών τους.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, ο ΑΡΗΣ ήταν, είναι και θα είναι παντοτινά, ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Σύλλογος.

Γιατί έχει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς οπαδούς, οι οποίοι τον λατρεύουν και τον ακολουθούν πιστά.

Είναι εκπληκτικό και μόνο να το σκεφτεί κανείς, ότι την ώρα που ο μπασκετικός ΑΡΗΣ θριάμβευε στη Πάτρα έχοντας στο πλευρό του τη δυναμική παρουσία 300 οπαδών του από Πάτρα, Πύργο, Αθήνα και τις γύρω περιοχές, όπου είχαν μετατρέψει το γήπεδο του Προμηθεά σε «Nick Gallis Hall», την ίδια στιγμή, σχεδόν 1000 χιλιόμετρα βόρεια, στην άλλη άκρη της Ελλάδας, οι Αρειανοί της Ορεστιάδας ήταν στο πλευρό του ανδρικού βόλει, που έδινε τη μάχη με την τοπική ομάδα!

Παράλληλα, οι Βολιώτες Αρειανοί, δημιουργούσαν ατμόσφαιρα «Κλεάνθης Βικελίδης» έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας, προκειμένου να υποδεχθούν την αποστολή της ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία την επόμενη μέα αγωνίζονταν με την τοπική ομάδα!

Το αποκορύφωμα αυτού του μεγαλείου βέβαια, ήταν η εκπληκτική παρουσία της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Εκεί όπου ο λαός του ΑΡΗ, παρά τις απίστευτες προκλήσεις και το στημένο σκηνικό που είχε φτιαχτεί, με στόχο να πέσει στη παγίδα, όχι μόνο δεν «έφαγε το τυράκι», αλλά παρέδωσε για ακόμη μια φορά μαθήματα οπαδικής συμπαράστασης και υποστήριξης.

Ότι κι αν σκαρφίστηκαν, όσες παγίδες κι αν έστησαν, όσα εμπόδια κι αν επιχείρησαν να βάλουν ο λαός του ΑΡΗ ήταν ΚΑΙ εκεί.

Μαζικά, δυναμικά, σοβαρά και υπεύθυνα, στο πλευρό του Άκη Μάντζιου και των ποδοσφαιριστών μας, με ένα και μόνο στόχο, να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της ομάδας για τη νίκη.

Συγκλονιστική συμπαράσταση, από έναν λαό που δεν έχει μάθει να χάνει, αλλά δεν έχει μάθει να προκαλεί.

Έναν λαό, που ΠΟΤΕ δεν δημιουργεί προβλήματα, αρκεί να μην τον ενοχλούν.

Έναν λαό που ΠΟΤΕ δεν θα επιτεθεί και δεν θα ξεκινήσει το παραμικρό, χωρίς λόγο και αιτία.

Έναν λαό που έχει μάθει να σέβεται τις πόλεις στις οποίες εκστρατεύει και να απολαμβάνει τις εκδρομές που κάνει, αφήνοντας χιλιάδες ευρώ στις τοπικές αγορές κι όχι κάνοντας «βλαχομαγκιές» όπως κάνουν άλλοι οπαδοί, σπάζοντας, ρημάζοντας και κλέβοντας τις περιουσίες των άλλων.

Δεν υπάρχει επαρχιακή πόλη στην Ελλάδα, που να μην υποδέχθηκε κατά καιρούς μια ογκώδη παρουσία χιλιάδων οπαδών του ΑΡΗ.

Γιάννενα, Βέροια, Καστοριά, Κατερίνη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλος, Λαμία, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Κέρκυρα, Πάτρα, Πύργος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθος έχουν υποδεχθεί αναρίθμητες φορές στρατιές χιλιάδων οπαδών του ΑΡΗ, οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν δημιούργησαν το παραμικρό στις πόλεις αυτές.

Αντίθετα, άφησαν πολλές χιλιάδες ευρώ στα ταμεία των επαγγελματιών της κάθε περιοχής και πάντα, οι τοπικές κοινωνίες είχαν να λένε τα καλύτερα για την μεγαλειώδη παρουσία των φιλάθλων του ΑΡΗ και την υποδειγματική συμπεριφορά τους.

Αυτός είναι ο Αρειανός.

Ένας λαός που θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας, όπου κι αν αυτή αγωνίζεται, και να την υποστηρίξει με πάθος.

Να βγάλει τη γλυκιά του τρέλα και να τραγουδήσει μέχρι να πιαστεί η φωνή του, για την Αρειανάρα της καρδιά και της ζωής του.

Ένας λαός ΜΑΓΚΑΣ και ΚΙΜΠΑΡΗΣ.

Ένας λαός ΝΤΟΜΠΡΟΣ και ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Ένας λαός, που δεν προκαλεί ΠΟΤΕ.

Αρκεί να μην τον προκαλέσουν…

Αρκεί να μην τον ενοχλήσουν…

Αρκεί να μην τον τσιγκλήσουν…

Αν προκληθεί, υπάρχει πρόβλημα…

Ευτυχώς, προχθές στο Βόλο δεν υπήρξε το πρόβλημα, παρά την ύποπτη στάση των παραγόντων της γηπεδούχου και τις απίστευτες προκλήσεις που δέχθηκε ο κόσμος.

ΕΥΤΥΧΩΣ!

Όλα πήγαν καλά κι όπως έπρεπε.

Υπήρξαν απίστευτες προκλήσεις από τον τοπικό Δήμαρχο Βόλου και πρόεδρο της γηπεδούχου ομάδας, της Πύδνας Κίτρους…

Ο πρόεδρος της Πύδνας Κίτρους, ο οποίος για ακόμη μια φορά, μας χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου με τις λούμπεν τηλεοπτικές του παρουσίες και με τις «αγορεύσεις» του μιλώντας για «ηθική και αλητεία» στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ποιος; Ο πρόεδρος της Πύδνας Κίτρους…

Κουνώντας το δάχτυλο και μιλώντας με στόμφο, λες και όλοι εμείς κατεβήκαμε από τα βουνά και βλέπαμε ξαφνικά μπροστά μας τον μέγα ηθικολόγο, ευεργέτη και οραματιστή του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Να μας προτρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να φτιάξουμε από την αρχή το ποδόσφαιρο…

Ποιος; Ο πρόεδρος της Πύδνας Κίτρους.

Γελάει ο ντουνιάς.

Προχωράμε…

Κανείς και τίποτα δεν θα μας σταματήσει στο δρόμο για τη κορυφή.

ΥΓ Ζητώ συγνώμη, που δεν καταφέραμε να τα πούμε στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του AllaboutARISTV, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατό. Θα τα πούμε όμως αύριο Τετάρτη (10.11), λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X