Η αλλαγή του Ντιόπ είχε μήνυμα και… παρασκήνιο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χερμάν Μπούργος δεν είναι ο κλασσικός mainstream προπονητής. Το απέδειξε ουκ ολίγες φορές πέρυσι αλλά το αποκορύφωμα ήταν ίσως χθες κόντρα στη Γκόμελ.

Ακόμα και σε ένα αδιάφορο ματς όπως το χθεσινό, μία αλλαγή στο 22′ κρίνεται κάπως ριζοσπαστική και ειδικά όταν δεν υπάρχει τραυματισμός. Ο Μπούργος όμως το έκανε και αυτό.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν δίστασε να βγάλει άρον-άρον τον Ντιόπ μετά την… χαζή κίτρινη για το εξίσου χαζό μαρκάρισμά του πάνω στον Αντεόλα. Το έκανε και στο ημίχρονο με τους πλάγιους μπακ του, που επίσης κιτρινίστηκαν, όμως με τον Σενεγαλέζο είχε έναν λόγο παραπάνω.

Τόσο μετά την προετοιμασία όσο και μετά τα τελευταία φιλικά στην Ελλάδα, Μπούργος και Τερζής είχαν συνομιλίες με τον παίκτη για να… τιθασεύσει κάπως τα νεύρα του μέσα στο παιχνίδι και να παίζει με πιο καθαρό μυαλό. Δύο στοιχεία τα οποία δεν είχε χθες και το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει βασικός αλλά να αγωνιστεί μόλις για 22 λεπτά.

Με αυτή την κίνηση ο Μπούργος έστειλε ένα μήνυμα, το οποίο έκανε και ξεκάθαρο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας για… τελικούς και για κίτρινες τις οποίες οι παίκτες πρέπει να αποφεύγουν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα