Η… ανάλυση του ευρωπαϊκού βήματος του Σαμόρα

από AllAboutARIS

Ο Άλβαρο Σαμόρα είναι από χθες και επίσημα παίκτης του ΑΡΗ κι όπως έχετε αντιληφθεί εδώ και μέρες στα ΜΜΕ της Κόστα Ρίκα, γίνεται… πάρτι με τη μεταγραφή. Σε αυτό τουλάχιστον υπάρχει μία ομοιότητα με τον Λουίς Πάλμα και τα media της Ονδούρας.

Η ιστοσελίδα lateja.cr, παρουσίασε την γνώμη τεσσάρων δημοσιογράφων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Κόστα Ρίκα, για την μετακίνηση του 21χρονου στην Ευρώπη για λογαριασμό του ΑΡΗ.

Μίλησαν ο Άντονι Πόρας από την Columbia Deportiva, ο Εστέμπαν Βαλβέρδε από την εφημερίδα La Nación, ο Άντριαν Γκαρσία και ο Εντουάρντο Καστίγιο από το Teletica Radio.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι εκεί που θα βρίσκεται πάντα το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι ένα πρωτάθλημα εφαλτήριο που θα του επιτρέψει, αν έχει μια καλή στιγμή, να μετακομίσει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα», είπε ο Πόρρας.

«Το να πάει στον ΑΡΗ είναι ένα καλό βήμα. Είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που παλεύει για να βρίσκεται σε ευρωπαϊκές θέσεις και νομίζω ότι είναι καλό γιατί του δίνει την ευκαιρία να παίξει σε ένα πρωτάθλημα εφαλτήριο για να κάνει τη διαδικασία προσαρμογής του στην Ευρώη, όπως θα έπρεπε και να έχει επαρκή στάδια ανάπτυξης», σχολίασε ο Βαλβέρδε.

«Το να πάει στην Ευρώπη μπορεί να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί ως ποδοσφαιριστής, στην εξέλιξη και την ωριμότητά του. Το να αφήσεις τη χώρα σου για έναν ευρωπαϊκό προορισμό, ακόμα κι αν δεν είναι κορυφαίου επιπέδου, είναι καλύτερο από το εθνικό ποδόσφαιρο», εξήγησε ο Καστίγιο.

«Για μένα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, πέρα από το οικονομικό κομμάτι, αλλά η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας δείχνει ότι έχουμε αρκετά μόνο για αυτά τα πρωταθλήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένα εφαλτήριο για βελτίωση, γιατί δεν είναι σταθερό το ποδόσφαιρο της Κόστα Ρίκα», υποστήριξε ο Γκαρθία.

Επίσης ρωτήθηκαν για το πόσο σημαντικό είναι για τον Σαμόρα, ότι θα έχει ως συμπαίκτη, τον συμπατριώτη του, Ρόναλντ Ματαρίτα.

«Ο Άλβαρο είναι ένας νεαρός παίκτης και είναι η πρώτη του διεθνής εμπειρία. Με τον Ματαρίτα μπορεί να βρει ένα είδος συμβουλής, αφού είναι λεγεωνάριος για αρκετά χρόνια, μπορεί να του δώσει συμβουλές και θα μπορούσε να τον βοηθήσει πολύ», συνόψισε ο Άντονι.

«Είναι πολύ σημαντικό, γιατί χωρίς αμφιβολία σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύσκολο, γιατί θα αντιμετωπίσεις προκλήσεις όπως μια νέα γλώσσα και φαγητό. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα συμπατριώτης του εκεί, θα του επιτρέψει να νιώσει πιο άνετα. Ο Ματαρίτα ξέρει ήδη πώς είναι να ζεις στο εξωτερικό και σε σύνθετους προορισμούς όπως η Ουκρανία, οπότε θα βοηθήσει τον Άλβαρο ώστε η διαδικασία προσαρμογής του να είναι πιο σύντομη», είπε ο Εστέμπαν.

«Ο Ματαρίτα θα είναι σημαντικός, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία ως λεγεωνάριος και το να τον έχει συμπαίκτη θα είναι απαραίτητο για τη σύνδεσή του με την Ελλάδα», σχολίασε ο Εντουάρντο.

«Το γεγονός ότι υπάρχει ένας Κοσταρικανός στον ίδιο σύλλογο θα βοηθήσει πολύ», κατέληξε ο Άντριαν.

Προτεινόμενα Άρθρα