Η ανακοίνωση-απάντηση της FIFA στις καταγγελίες για το βεβαρημένο πρόγραμμα

από AllAboutARIS

Απάντησε στην καταγγελία που δέχθηκε από την ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών, τη FIFPRO Europe και τη La Liga η FIFA.
Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία υποστήριξε ότι εκείνοι που την κατήγγειλαν θέλουν να προστατεύσουν τα δικά του συμφέροντα και έκανε λόγο για υποκρισία, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, προστατεύοντας παράλληλα τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:
«Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.
Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους.
Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος».

Προτεινόμενα Άρθρα