Η… απελευθέρωση του Σάσα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής δεν έχει μόνο την ικανότητα να δίνει παραπάνω πράγματα σε μία ομάδα με τις ικανότητές του. Υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που η δική του παρουσία μπορεί να αναδείξει την παρουσία άλλων. Οπως ο Μπαντού Εντιαγέ με τον Λούκας Σάσα.

Δεν περιμέναμε βέβαια τον Σενεγαλέζο για να υμνήσουμε τον Βραζιλιάνο. Ο 30χρονος χαφ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του εδώ και δύο χρόνια. Για αυτό και ο ΑΡΗΣ αύξησε τις αποδοχές του και τον ανανέωσε για ακόμα τρία χρόνια. Φέτος όμως παρατηρείται κάτι διαφορετικό.

Μέσα από τα φιλικά είναι ξεκάθαρο ότι ο Άκης Μάντζιος προορίζει τους δύο παίκτες για τις βασικές του επιλογές στα χαφ. Για αυτό επέμενε με τη χρησιμοποίησή τους, ώστε να τους “δέσει” και να μάθουν ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου μέσα στο γήπεδο.

Το διαφορετικό που παρατηρείται είναι η εικόνα ενός πιο απελευθερωμένου Σάσα δίπλα στον Εντιαγέ. Ένας Σάσα που δεν τρέχει για δύο αλλά για έναν, δεν πέφτει μόνο πάνω του το βάρος να “σκουπίζει” στον άξονα.

Για να είμαστε δίκαιοι, ήταν επίσης πολύ αποδοτικός πέρυσι και με τον Τζέγκο ως παρτενέρ. Η δυάδα με τον Εντιαγέ όμως αναδεικνύεται περισσότερο λόγω της έντονης συμμετοχής του Σενεγαλέζου στην επίθεση, στην οποία έχει πλέον την ευχέρεια να συνεισφέρει περισσότερο και ο Σάσα.

Με πιο απλά λόγια, μιλάμε για δύο χαφ που συμμετέχουν το ίδιο ανασταλτικά και επιθετικά. Υπάρχει ισορροπία και εξτρά χαρακτηριστικά σε σχέση.

Προτεινόμενα Άρθρα