Η Αταλάντα διέσυρε με 8-2 τη Σαλερνιτάνα!

από AllAboutARIS

Ποιος είδε την Αταλάντα και δεν φοβήθηκε! Οι τρομεροί «μπεργκαμάσκι» του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι συνέτριψαν με το εντυπωσιακό 8-2 την Σαλερνιτάνα πιάνοντας στην πέμπτη θέση με 34 βαθμούς τη Λάτσιο μετά από 18 αγωνιστικές!
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Αταλάντα, καθώς ο Μπογκά στο 5′ άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν πέντε λεπτά αργότερα με τον Μπουλάιγ Ντια να κάνει το 1-1 χωρίς ωστόσο να ξέρει τι… έπεται για την ομάδα του.

Στο 20′ ο Λούκμαν έκανε το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σκαλβίνι έκανε τρία τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 38′ η Αταλάντα κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Κουπμάινερς και απέκρουσε ο Οτσόα, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1. Στο 41′ ο Ντε Ρουν πρόσθεσε και αυτός το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ με όμορφο σουτ με το 5-1 να είναι το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.
Η Αταλάντα δεν μείωσε το ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος και στο 54′ ο Αντεμόλα Λούκμαν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε το 6-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καβίλια μείωσε σε 6-2 για την Σαλερνιτάνα.
Το «κρεσέντο» της Αταλάντα δεν σταμάτησε και έτσι στο 61′ ο Βραζιλιάνος Έντερσον με υπέροχο σουτ από την άκρη της περιοχής έκανε το 7-2. Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 85′ ο Ζαπάτα βρήκε στην περιοχή τον Ζορτέα που με πλασέ νίκησε τον Οτσόα για το τελικό 8-2!
Πρώτη φορά επί Γκασπερίνι η Αταλάντα πετυχαίνει οκτώ γκολ καθώς στα 6,5 χρόνια του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο οι «μπεργκαμάσκι» έχουν πετύχει τέσσερις φορές μέχρι επτά σε ένα ματς.

 

Προτεινόμενα Άρθρα