Η γενναία απόφαση και η… ακριβή αλλαγή

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τί ήταν ο Μπαντού Εντιαγέ πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ; Αναντικατάστατος. Τίποτα όμως δεν κρατάει για πάντα…

Το κύμα αλλαγών του Μπούργος στα τελευταία ματς, συμπαρέσυρε και τον Σενεγαλέζο χαφ. Και δεν μιλάμε για μία απλή περίπτωση παίκτη…

Είναι το δεύτερο ακριβότερο συμβόλαιο του ρόστερ. Ο παίκτης που στη regular season ξεκίνησε βασικός σε 21 παιχνίδια και έχασε μόνο ένα λόγω καρτών. Εκείνος που με την ποιότητά του, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά μέσα στο γήπεδο.

Ολα αυτά έχουν αλλάξει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Οχι ματς της σειράς αλλά από εκείνα που… έκαιγαν και ειδικά ο “τελικός” του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Οχι μόνο ο Σενεγαλέζος έμεινε στον πάγκο αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στη νίκη επί της Ένωσης. Ηταν η πρώτη φορά που δεν αγωνιζόταν ενώ ήταν διαθέσιμος. Και όλα αυτά, μία εβδομάδα μετά τη χρησιμοποίηση του σε ρόλο εξτρέμ, στο 3-4-4 που χρησιμοποίησε ο Μπούργος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκεί, ο Αργεντινός τον “έκαψε”. Δεν ήταν όμως τόσο εκείνη η εμφάνιση που τον άφησε εκτός ενδεκάδας. Λίγο η αλλαγή σε 4-4-2 και λίγο η συνολική παρουσία του Σενεγαλέζου στην καθημερινότητα της ομάδας, οδήγησαν τον Αργεντινό τεχνικό σε μία γενναία απόφαση. Να βάλει στον πάγκο ένα βασικό στέλεχος της φετινής ομάδας και έτσι να αποκτήσει μία τόσο ακριβή αλλαγή, που δεν απέχει πολύ από το 1 εκατ. ευρώ!

Ακόμα και με τον Σάσα απόντα, ο Μπούργος επέλεξε τον Ντουκουρέ κόντρα στον ΠΑΟΚ και αξιοποίησε τον Εντιαγέ όταν ήθελε να το γυρίσει σε 4-2-3-1, φτάνοντας να παίζει μέχρι και φορ. Μία κατ’ ομολογία άστοχη επιλογή.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι διαμορφώνεται μία πάγια κατάσταση. Οσο όμως ο Μπούργος προτιμάει το 4-4-2 και υφίσταται η υπάρχουσα κατάσταση στα χαφ, τότε δεν θα είναι τόσο εύκολο για τον Εντιαγέ να βρει ξανά σταθερή θέση βασικού. Θα χρειαστούν συγκυρίες αλλά και να προσπαθήσει ο ίδιος πολύ περισσότερο…

Προτεινόμενα Άρθρα