Η δεύτερη “πρώτη” του Φαμπιάνο με αριθμούς (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φαμπιάνο Λέισμαν μπήκε από το… παράθυρο στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μία απόφαση της τελευταίας στιγμής για τον Άκη Μάντζιο, εξαιτίας του προβλήματος με τον Βέλεθ, ο οποίος έψαχνε την ευκαιρία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές να δώσει σταδιακά κάποια αγωνιστική λεπτά στον Βραζιλιάνο.

Η απουσία του Ισπανού άνοιξε κάπως απότομα την πόρτα της ενδεκάδας για τον 33χρονο στόπερ. Το δεύτερο ντεμπούτο του με τον ΑΡΗ το οποίο δυστυχώς δεν συνδυάστηκε με νίκη… Υπάρχουν όμως τα νούμερα -όπως πάντα- που κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή τη δεύτερη… πρώτη του Φαμπιάνο.

Ο Φαμπιάνο κατάφερε να “πιάσει” κόντρα στον Αστέρα το εντυπωσιακό νούμερο των 106 επαφών με τη μπάλα. Ένα νούμερο που σπάνια συναντάει κάποιος σε οποιαδήποτε ομάδα. Να περνάει δηλαδή τόσο πολύ από τα πόδια ενός παίκτη το παιχνίδι της ομάδας.

Σε αυτό βοήθησαν αρκετά τα διαστήματα που ο Αστέρα πίεσε ψηλά και οδήγησε τον ΑΡΗ σε καταστάσεις build up, με τον Φαμπιάνο να… ειδικεύεται και να είναι ο καλύτερος στόπερ της ομάδας στο “χτίσιμο” από πίσω.

Το heatmap του Φαμπιάνο – Πηγή: sofascore.com

Παρότι ο Φαμπιάνο δεν ήταν 100% έτοιμος, φαίνεται ότι πήρε κάποια μέτρα παραπάνω αλλά με… κόφτη, καθώς δεν πάτησε πιο ψηλά στο γήπεδο όπως συνηθίζει. Παρόλα αυτά από τις 87 πάσες που είχε, οι 21 αφορούν το μισό του αντιπάλου.

Το Νο87 τον κατατάσσεις με μόλις ένα ματς στην 8η θέση των παικτών του ΑΡΗ με τις περισσότερες πάσες.

Με τρεις εαερίες απομακρύνσεις και επτά συνολικά αμυντικές ενέργειες ολοκληρώνεται το στατιστικό του “κάδρο”, με τον Άκη Μάντζιο να ποντάρει σε ακόμα περισσότερα πράγματα μετά τη δουλειά του ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της διακοπής.

 

Προτεινόμενα Άρθρα