Η δύσκολη… πίστα της ελληνοποίησης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένα από τα πρώτα βασικά “θέλω” του Ρόμπερτ Παλίκουτσα ήταν η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ του ΑΡΗ, βλέποντας αρκετούς ξένους σε αυτό από τη στιγμή που μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας… χτενίζει τόσο την εγχώρια αγορά όσο και αυτή του εξωτερικού για περιπτώσεις Ελλήνων, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Τσακίρη από το MLS και του Τριάντη από την Αυστραλία. Η πρώτη περίπτωση έχει βαθμό δυσκολίας, σε αντίθεση με την δεύτερη.

Το θέμα είναι ότι πέρα από αυτές τις περιπτώσεις ή ανάλογες, ο Παλίκουτσα διαπιστώνει σιγά-σιγά ότι η ελληνοποίηση δεν αποτελεί εύκολη… πίστα. Το αντίθετο μάλιστα, βλέποντας ότι οι καλές περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών κοστίζουν αρκετά είτε ψάχνονται για το εξωτερικό.

Έτσι κι αλλιώς το πλάνο της ελληνοποίησης δεν υλοποιείται σε μία ή δύο μεταγραφικές περιόδους. Σίγουρα θέλει χρόνο και στην περίπτωση του ΑΡΗ πολύ ψάξιμο για καλές περιπτώσεις… κάτω από το ραντάρ, μαζί με την παραγωγική διαδικασία εντός του συλλόγου που σίγουρα θέλει παραπάνω χρόνο και άλλα δεδομένα λειτουργίας στις ακαδημίες.λ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X