Η ετοιμότητα των “παλιών” και τα τετ α τετ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο συνεχόμενες νίκες. Ένας ΑΡΗΣ που θυμίζει την περσινή του θελκτική εικόνα. Οι “παλιοί” που αποτελούν σημεία αναφοράς στην ανασύνταξη της ομάδας.

Μέσα σε λίγα 24ωρα ο Άκης Μάντζιος πήρε γενναίες αποφάσεις, ανακάτεψε πάλι και… μοίρασε σε αυτούς που γνωρίζουν αρκετά καλά τί ακριβώς ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα δύο τελευταία ματς επιστρατεύτηκαν τέσσερις της… παλιάς φρουράς, οι οποίοι εξασφάλισαν και την αυτοδυναμία του περσινού ρόστερ στην ενδεκάδα. Αυτή η αυτοδυναμία εξελίσσεται σε ένα από τα βασικά “κλειδιά” των αποτελεσμάτων και της εικόνας του ΑΡΗ στα τελευταία παιχνίδια.

Τέσσερις παίκτες, λοιπόν, που είτε βρίσκονταν απλά στην αποστολή, με λίγο ή καθόλου χρόνο είτε έμπαιναν οριακά σε αυτήν.

Ο Άκης Μάντζιος γύρισε στον πάγκο, στην κερκίδα και κοίταξε ξανά εκείνους που δέχθηκαν το καινούργιο και περίμεναν απλά την ώρα τους. Κουέστα, Δεληζήσης, Τζέγκο και Γκάνεα μπήκαν ξανά στο “κάδρο” μέσα σε λίγα 24ωρα και όχι απλά έπαιξαν αλλά συγκαταλέγονται στους κομβικούς των τελευταίων δύο αγώνων.

Μπορεί να μην βρίσκονταν στο προσκήνιο μέχρι πρότινος, αλλά ο Μάντζιος δεν τους ξέχασε ποτέ. Ο Έλληνας τεχνικός προσπαθεί να έχει τετ α τετ με όλους τους παίκτες και κυρίως με όσους αγωνίζονται λιγότερο ή και καθόλου, ώστε να τους εξηγεί το σκεπτικό τους και ότι σε μία γεμάτη σεζόν θα έρθει η δική τους ευκαιρία.

Ολοι είχαν πάρει μία εξήγηση, μία εικόνα και περίμεναν. Ισως η πιο δύσκολη περίπτωση να ήταν αυτή του Γκάνεα και όσων προηγήθηκαν με τον προβληματισμό για την παρουσία του στα φιλικά και τα πρώτα επίσημα, αλλά ο Ρουμάνος θυμίζει ξανά τον παίκτη του περσινού 2ου γύρου.

Ο Κουέστα κράτησε όρθιο τον ΑΡΗ στις δύσκολες στιγμές του Περιστερίου. Ο Δεληζήσης μπήκε αναγκαστικά και ήταν ηγέτης και παράλληλα καθοριστικός. Ο Τζέγκο δημιουργεί σιγά-σιγά με τον Σάσα το γνωστό πετυχημένο δίδυμο των χαφ.

Κάποια στιγμή θα έρθει ξανά η ώρα των αλλαγών. Για την ώρα όμως ο Μάντζιος βρήκε εκ των έσω τις λύσεις που διατηρούσε ο ίδιος… ζεστές αλλά παράλληλα και ο επαγγελματισμός των παικτών.

 

Προτεινόμενα Άρθρα