Η ζωή χωρίς τον Μπράμπετς και με Φαμπιάνο-Ενκουλού

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς χαρακτηρίστηκε ως… μηχανάκι όταν ήρθε στον ΑΡΗ και οι περσινές του επιδόσεις το επιβεβαίωσαν, χάνοντας μόλις ένα παιχνίδι και αυτό στα πλέι οφ.

Φέτος ο Τσέχος έχει σταθεί αρκετά άτυχος, αφού δύο τραυματισμοί χαλούν τις επιδόσεις του και στερούν από τον ΑΡΗ μία βασική επιλογή “κορμού”.

Ηδη ο 30χρονος έχει χάσει έξι ματς και το αποψινό με τον Παναθηναϊκό θα είναι το 7ο, πέφτοντας και αυτός θύμα των αρκετών μυικών τραυματισμών που μετράει ο ΑΡΗΣ τον τελευταίο μήνα για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την προηγούμενη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας.

Ο,τι κάνει χωρίς τον Μπράμπετς, το κάνει με Φαμπιάνο-Ενκουλού

Οι επιλογές του ΑΡΗ για το κέντρο της άμυνας είναι τρεις, οπότε όταν λείπει ο ένας αναλαμβάνουν οι άλλοι δύο. Άρα χωρίς τον Μπράμπετς, το φορτίο πέφτει στις πλάτες των Φαμπιάνο και Ενκουλού.

Χωρίς τον Μπράμπετς -άρα με τον Βραζιλιάνο και τον Καμερουνέζο δίδυμο στα στόπερ- ο ΑΡΗΣ έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες. Μάλιστα οι δυό τους είχαν παίξει και στο παιχνίδι του 1ου γύρου με τους “πράσινους” ενώ η τελευταία φορά ήταν στο “διπλό” μέσα στα Γιάννενα όπου ο Ενκουλού είχε χριστεί και σκόρερ.

Με αυτή την κατάσταση ο ΑΡΗΣ έχει δεχθεί έξι γκολ στα τέσσερα από. τα έξι παιχνίδια που απουσίασε ο Μπράμπετς.

Ο μοναδικός αστερίσκος μπαίνει στο πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο, στο οποίο αγωνίστηκε ο Πίρσμαν δίπλα στον Φαμπιάνο και με τον Ενκουλού να αντικαθιστά τον Βέλγο στο 46′.

Προτεινόμενα Άρθρα