Η θετική και η αρνητική πλευρά ενός τίτλου MVP…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ψηφοφορία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τον MVP της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία αλλά και συνάμα πολύ χρήσιμη.

Ο κόσμος ψήφισε τον Βλάντιμιρ Νταρίντα ως τον κορυφαίο της χρονιάς, σε μία διαδικασία που επηρεάστηκε φυσικά από το συναίσθημα ή την εξέλιξη του Τσέχου σε αγαπημένο παιδί κερκίδας. Για να φτάσει όμως να κερδίσει ακόμα και αυτά, έπρεπε να παρουσιάσει κάτι. Και δεν ήταν απλά “κάτι”.

Από τις 3 Ιανουαρίου στην Τούμπα μέχρι και τις 14 του Μάη στη Λεωφόρο, μεσολάβησε ένα τετράμηνο στο οποίο ο 32χρονος άσσος καθιερώθηκε ως ηγέτης, παίκτης ποιότητας και εκείνος που αναβάθμισε τον ΑΡΗ σε πολλούς τομείς, κάνοντας τη διαφορά σε κάθε ευκαιρία που είχε. Την ίδια στιγμή όμως ο Νταρίντα ανέδειξε και κάτι αρνητικό.

Ένας παίκτης που ήρθε μεσούσης της χρονιάς και αγωνιστικό μόλις για μερικούς μήνες στην ομάδα, κατάφερε όσα δεν πέτυχε κανένας από τους υπόλοιπους από τον Ιούλιο ως τον Μάιο. Ακόμα και ο Πάλμα των 13 γκολ και των στιγμών ποιότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος του Νταρίντα. Ούτε από πλευράς αριθμών ούτε με τη συνολική του παρουσία.

Στη διάκριση του Νταρίντα αποτυπώνεται και πάλι η προβληματική χρονιά που είχε ο ΑΡΗΣ, πολλές από τις επιλογές που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι και φυσικά στη διάρκεια της σεζόν. Μοναδική εξαίρεση αυτός ο 32χρονος στον οποίο ο ΑΡΗΣ ποντάρει πάρα πολλά από τον επόμενο Ιούνιο που θα αρχίσει να βαδίζει στο “μονοπάτι” της νέας “περιπέτειας” που θα ξεδιπλωθεί σταδιακά μπροστά του.

Προτεινόμενα Άρθρα