Η ισχύς του “πρέπει”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι προηγούμενες δύο εβδομάδες πέρασαν πολύ αργά, φτάνοντας στο σημείο μίας ανυπομονησίας για την επανέναρξη των πλέι οφ.

Ποτέ ένα άσχημο αποτέλεσμα δεν βοηθάει στη διακοπή που ακολουθεί αμέσως μετά. Το 0-0 με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα τέτοιο αποτέλεσμα -βάσει και της εικόνας του ΑΡΗ- όχι όμως και καταστροφικό για να βυθίσει την ομάδα στον προβληματισμό που είχε σε άλλες αντίστοιχες στιγμές τη φετινή σεζόν.

Ο στόχος της 3ης θέσης παραμένει κάτι παραπάνω από ρεαλιστικός, μόνο που οι “κιτρινόμαυροι” χάνουν ευκαιρίες για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Μπροστά τους έχουν μία ακόμα.

Οι συγκυρίες της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ είναι τέτοιες που ο ΑΡΗΣ μπορεί να βρεθεί μόνος 3ος. Η ΑΕΚ έχει πολύ δύσκολο έργο στον Ολυμπιακό και έτσι με νίκη κόντρα στον ΠΑΣ μπορούν να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για το καθοριστικό ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

Δεν φτάνει βέβαια μόνο η μία πιθανή γκέλα της Ένωσης. Πρέπει και ο ΑΡΗΣ να φέρεις εις πέρας τη δική του αποστολή, σε ένα ματς που έχει βαθμό δυσκολίας ίσως και μεγαλύτερο από τα ντέρμπι. Και αυτό οφείλεται στις αγωνιστικές συνθήκες που θα συναντήσει και για τις οποίες προσπάθησε να προετοιμαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Έχουμε δει τον ΑΡΗ του Μάντζιου να διασπά κλειστές άμυνες, να περνάει τη μπάλα στο επιθετικό τρίτο αλλά να υστερεί στην τελική πάσα ή στην εκτέλεση. Είναι λοιπόν κάτι που βρίσκεται κάπου μέσα στο dna της ομάδας. Ο Μπούργος κλήθηκε να το ενισχύσει και να βάλει την αποτελεσματικότητα στην εξίσωση. Ο χρόνος που του έδωσε η διακοπή δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετός, αφού μιλάμε για κάτι που χρειάζεται προπονήσεις επί προπονήσεων και αρκετούς μήνες. Ισως όμως οι τελευταίες δύο εβδομάδες αποδειχθούν αρκετές για να ξεπεράσει η ομάδα τον “δαίμονά” της για αυτή την Κυριακή Και δεν αναφέρομαι στον ΠΑΣ, ο οποίος βέβαια το παλεύει με όλους -αν και αδιάφορος- και το έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εάν ο ΑΡΗΣ κερδίσει και το κάνει με αυτό τον τρόπο, θα είναι πρόοδος. Στο τέλος της αυριανής ημέρας όμως, αυτό που θα μετράει είναι απλά οι τρεις βαθμοί και ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ανάμεσα σε μία απώλεια βαθμών και σε ένα κομβικό ματς για την 3η θέση. Τώρα, καλείται να διασχίσει τη γέφυρα ομαλά και χωρίς να χάσει ακόμα μία ευκαιρία για να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτή τη φορά δεν είναι επιλογή. Αυτή τη φορά είναι ένα μεγάλο “πρέπει”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα