Η κίνηση που άλλαξε τη ροή του αγώνα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίχθηκε το ντέρμπι του ΑΡΗ με τον Ολυμπιακό, με μια μονόπλευρη εικόνα στο 20λεπτο όταν και τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν σημαντικά.

Στα πρώτα 20λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και παραγωγικός στο τελευταίο τρίτο, με τρεις καλές στιγμές και αποκορύφωμα εκείνη του Μασούρα στο 3ο λεπτό.

Ο ΑΡΗΣ είχε θέματα στον άξονα και κυρίως στην τριάδα του κέντρου, με τον Ντουκουρέ να είναι ο αδύναμος κρίκος αμυντικά ενώ οι Νταμπό-Νταρίντα δεν βοηθούσαν στην προώθηση του παιχνιδιού.

Κάπου στο 25′ περίπου ο Τερζής οπισθοχώρησε τον Νταμπό στα χαφ, δίπλα στον Ντουκουρέ για στήριγμα, πηγαίνοντας από 4-3-3 σε 4-2-3-1 το οποίο προσέφερε ισορροπία ανασταλτικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η αμέσως επόμενη φάση του Ολυμπιακού ήταν στις καθυστερήσεις με τον Ελ Αράμπι.

Από την άλλη ο ΑΡΗΣ βρήκε τον τρόπο να πατήσει περιοχή, να δημιουργήσει προϋποθέσεις και να κερδίσει κόρνερ όπως αυτό του Πάλμα για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος και με… προίκα το γκολ του Ονδουριανού “χτύπησε” στους χώρους και βρήκε το δεύτερο γκολ που χρειαζόταν, κάνοντας πολύ καλή διαχείριση έως το τέλος, σε ένα απόγευμα που ξεκίνησε λάθος αλλά γρήγορα διορθώθηκε και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή στη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X