Η καλή αρχή περνάει και από το Αγρίνιο….

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η καλή αρχή… δεν έγινε για τον ΑΡΗ κόντρα στον Λεβαδειακό.

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ότι η ομάδα έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Οταν περάσουν 3-4 αγωνιστικές, τότε θα βγει και το πόρισμα, βαθμολογικά και αγωνιστικά.

Η νίκη επί του Λεβαδειακού ήταν η βάση βέβαια για να γίνει αυτό. Και η βάση αυτή πρέπει να ενισχυθεί στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Είναι ακόμη ένα ματς με ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, η οποία μπορεί πάλι να αποδειχθεί αρκετή για να κάνει τη διαφορά και να δώσει στον ΑΡΗ το δεύτερο τρίποντό του, μαζί με την απαραίτητη σοβαρότητα.

Ισως όμως αυτή τη φορά οι “κιτρινόμαυροι” να χρειαστούν κάτι παραπάνω, ανάλογα με το πώς θα ανταποκριθούν στις πολύ διαφορετικές συνθήκες αγώνες σε σχέση με την πρεμιέρα.

Ο Λεβαδειακός είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, έδωσες χώρους και αυτό πάντα βοηθάει. Ο Παναιτωλικός δεν δείχνει τέτοια διάθεση, παραδόξως, από τα φιλικά του ακόμα και με τελευταίο δείγμα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεν είναι η επιθετική ομάδα που βλέπαμε πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο compact, δεν θα δώσει εύκολα χώρους και θα περιμένει πίσω από τη μπάλα στις περισσότερες περιπτώσεις. Συνθήκες που παραδοσιακά δυσκολεύουν τον ΑΡΗ και στις οποίες ο Χερμάν Μπούργος δεν δείχνει να βρίσκει λύση για την ώρα. Οχι τόσο φέτος αλλά από πέρυσι.

Δεν μειώνουν τον ΑΡΗ όλα τα παραπάνω, ούτε θα πάμε με τη λογική “΄άιντε γερά πάμε για πρωτάθλημα και ΑΡΗΣ είσαι κλπ”… Το ποδόσφαιρο θέλει συγκεκριμένη προσέγγιση και όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που οι άνθρωποι της ομάδας τα έχουν στο μυαλό τους και προετοιμάστηκαν αναλόγως για να αντιμετωπίσουν. Και όταν μιλάμε για μία χρονιά με πολύ υψηλότερους στόχους από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, με έμφαση στη λεπτομέρεια και πιο απαιτητικοί.

Η σκέψη που υπάρχει από τον Αργεντινό για τη χρησιμοποίηση του Γκαρθία είναι σωστή, για να επιφορτιστεί με το κομμάτι της δημιουργίας απέναντι σε μία πιο “σφιχτή” ομάδα. Τον χρειάζεσαι μέσα, όπως χρειάζεσαι και παίκτες στυλ Πάλμα, Ιτούρμπε ή και Καμάτσο -οι δύο τελευταίοι διεκδικούν μία θέση- για να σου δώσουν την παραπάνω ενέργεια που χρειάζεσαι σε ατομικό επίπεδο απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Οπως και με τον Λεβαδειακό, έτσι και αύριο η ποιότητα μπορεί να αποδειχθεί αρκετή, για μία νίκη που θα στείλει τον ΑΡΗ με τις καλύτερες των συνθηκών στο πρώτο crash test της σεζόν με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και φυσικά για να ενισχύσει τις βάσεις πρωταθλητισμού που θέλει να βάλει η ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα