Η κατάρα των φινάλε και η… ιταλική μαφία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ματσάρα! Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα για το ΑΡΗΣ-Αστάνα… Μετά όμως; Απογοήτευση κι άδικο…

Ο ΑΡΗΣ έκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι κόντρα στους Καζάκους, έστειλε το ματς στην παράταση αλλά αυτή η… κατάρα των φινάλε “χτύπησε” ξανά και στο 120΄το γκολ του Μπίτρι έβαλε τέλος στις ελπίδες πρόκρισης μέσω ττων πέναλτι.

Η ατυχία στο τέλος συνδυάστηκε με την… μαφιόζική διαιτησία του Φάμπρι που αρνήθηκε από ένα πέναλτι σε Μάνο και Μπερτόγλιο, αποβάλλοντας με υπερβολική δεύτερη κίτρινη τον Γκαρσία στο 86΄.

Τρομερός επιθετικά ο ΑΡΗΣ με 30 τελικές, σούπερ ντεμπούτο του Φαμπιάνο και κομβικός ο Ντένις για να πάει το ματς στην παράταση

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Πήγε στο… safe πλάνο

Ο Ματέο Γκαρσία ήταν ερωτηματικό μέχρι τη σέντρα και εν τέλει δεν μπόρεσε να ξεκινήσει, με τον Μάντζιο να βάζει τον Μάνο στην κορυφή και να μετατοπίζει τον Μαντσίνι στην τριάδα με τους Γκάμα και Μπερτόγλιο.

Πίσω στην άμυνα ο Φαμπιάνο ήταν τα δύο στόπερ μπροστά από τον Ντένις και οι Σάκιτς-Σούντγκρεν στα πλάγια μπακ. Ματίγια και Σάσα οι δύο χαφ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Φώναξε σωστά για πέναλτι ο επιβλητικός ΑΡΗΣ

Η ομάδα του Μάντζιου δεν έχασε χρόνο και… έπιασε από τον λαιμό την Αστάνα από το πρώτο λεπτό, πρεσάροντας συνεχώς.

Η πρώτη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 3′ με το σουτ του Μαντσίνι και το κόρνερ από τον Νεμπογκότοφ, στη ροή της φάσης όμως έγινε πεντακάθρο πέναλτι πάνω στον Μάνο που όμως δεν δόθηκε. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο εξαιρετικός, στο πρώτο ημίχρονο, Φαμπιάνο απείλησε με κεφαλιά. στη δεύτερη καλή στιγμή του αγώνα.

“Σφυροκοπούσε” ο ΑΡΗΣ, πίσω η Αστάνα

Ολο το πρώτο μέρος ήταν ένας μονόλογος των “κιτρινόμαυρων” με διαδοχικές επιθέσεις αλλά παράλληλα και με ρίσκο στα μετόπισθεν όπου άφησαν αρκετούς χώρους.

Αυτούς έψαξε η Αστάνα και σε 2-3 περιπτώσεις δεν ήθελε πολύ για να κάνει τη ζημιά, αλλά ο Φαμπιάνο δεν άφηνε να δημιουργηθεί καμία φάση!

Μία του Μάνου, δύο του Μάνου… τρεις και μέσα!

Ο Μάνος έπαιξε πρώτη φορά φέτος βασικός και με πολλές απαιτήσεις σε ένα παιχνίδι όπου ο ΑΡΗΣ ήταν δεδομένο ότι χρειαζόταν το γκολ.

Η πρώτη κλασσική φάση του ΑΡΗ, στο 31′, ανήκε στον 26χρονο επιθετικό που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και είδε τον Νεμπογκότοφ να διώχνει δύσκολα το πλασέ του. Ο 33χρονος κίπερ δεν μπόρεσε να επέμβει δύο λεπτά αργότερα στην παράλληλη του Μαντσίνι για τον Μάνο, αλλά ο τελευταίος είδε τη μπάλα να περνάει από μπροστά του και να φέύγει στην άλλη πλευρά.

Η ώρα της λύτρωσης, τόσο του ίδιου όσο και του ΑΡΗ, ήρθε στο 36′. Κεφαλιά του Φαμπιάνο, απόκρουση του Νεμπογκότοφ και ο Μάνος πετάχτηκε στο ριμπάουντ για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Πείσμα, φάσεις και στο πόδι με τον Σάσα!

Το δεύτερο μέρος δεν είχε πολύ διαφορά από το πρώτο. Πρέσινγκ από τον ΑΡΗ, άμυνα η Αστάνα και μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων να φτάσουν σε γκολ.

Ο Γκάμα ήθελε λίγο στο 59′, με σουτ εκτός περιοχής, ο Νεμπογκότοφ σταμάτησε την κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 61′, μέχρι που… ήρθε ο Σάσα.

Σε ένα από τα πολλά κόρνερ του ΑΡΗ, στο 78′ συγκεκριμένα, ο Σάσα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε με κεφαλιά, δίνοντας σκορ παράτασης στο παιχνίδι!

Τίναξε το παιχνίδι στον αέρα ο Φάμπρι

Ο Ματέο Γκαρσία ήταν η κίνηση του Μάντζιου στο 66′ για να τονώσει την επίθεση του στο τελευταίο 20λεπτο και με φόντο μία πιθανή παράταση. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Φάμπρι ο οποίος απέβαλλε με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη τον Αργετινό σε σύγκρουση που είχε με παίκτη της Αστάνα.

Το… κρεσέντο του Ιταλού στην κανονική διάρκεια δεν σταμάστησε εκεί, αφού στις καθυστερήσεις έγινε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Μπερτόγλιο. Ούτε με αυτό όμως… συγκινήθηκε, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΑΡΗ. Φάση που εξόργισε και τον Θεόδωρο Καρυπίδη που μπήκε στο γήπεδο και ξέσπασε κατά του Φάμπρι.

Αλλαγή σκηνικού

Η αριθμητική ανισορροπία “έφερε” την Αστάνα σε θέση… οδηγού, με κατοχή της μπάλας και τον ΑΡΗ να περιμένει στο δικό του μισό. Τακτική που είχε λογική και έφερε μία ακόμη τεράστια ευκαιρία για το 3-0 στο 101′, με τον Ζαρούτσκι (πήρε τη θέση του τραυαμτία Νεμπογκότοφ στο 90′) να βγάζει με τα πόδια το πλασέ του 26χρονου επιθετικού.

Ένα λεπτό νωρίτερα, βέβαια, τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά για τον ΑΡΗ, αν δεν ήταν ο Ντένις και η τύχη σε κεφαλιά που έγινε για να διατηρηθεί το 2-0.

Δεν έμπαινε με τίποτα

Στα highlights του αγώ α και η διπλή χαμένη ευκαιρία του ΑΡΗ στο 113′, βλέποντας τον Ζαρούτσκι να σταματάει πρώτα την κεφαλιά του Μπεναλουάν και στη συνέχεια την προβολή του Σάσα

Το σοκ στο φινάλε

Ολα έδειχναν ότι πάμε για παράταση. Το ρολόι σημάδεψε το 120′ και η Αστάνα είχε την τελευταία φάση με ένα γέμισμα από φάουλ.

Εκεί εμφανίστηκε η… κατάρα των φινάλε για τον ΑΡΗ. Ο Μπίτρι σκόραρε με κεφαλιά… μαχαιριά στις ελπίδες του ΑΡΗ για πρόκριση στα πέναλτι, για το 2-1 που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Τζόρτζιο Περέτι (Ιταλία), Νταβίντε Ιμπεριάλε (Ιταλία)

4ος: Χουάν Λούκα Σάκι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Σούντγκρεν, 32′ Μαντσίνι, 68′, 86′ Γκαρσία/37′ Μπαρσεγιάν, 90’+7′ Καντέτ, 116′ Γκουρμάν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86” Γκαρσία

ΓΚΟΛ: 36′ Μάνος, 78′ Σάσα/120+1′ Μπίτρι

ΑΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (90′ Ζαρούτσκι) -Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Τομάσεβιτς- Εμπόνγκ, Κουάτ (64′ Γκουρμάν), Τσουπέρκα- Μπαρσεγκιάν (79′ Αϊμπέτοφ), Εουζένιο, Μπεκιράι (46′ Καντέτ)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις- Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάκιτς- Ματίγια (83′ Τζέγκο), Σάσα- Μπερτόγλιο (115′ Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (66′ Γκαρσία), Γκάμα- Μάνος (102′ Μπρούνο)

Προτεινόμενα Άρθρα