Η Κ18 της Λίβερπουλ αποχώρησε από δύο φιλικά στη Γερμανία μετά από ρατσιστική επίθεση

από AllAboutARIS

Οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ποδοσφαιριστών σε όλων τον κόσμο δεν λένε να κοπάσουν. Νεότερο περιστατικό είναι αυτό ενός παίκτης της Κ18 της Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Νέων του αγγλικού συλλόγου βρέθηκε στη Γερμανία για να συμμετάσχει σε τουρνουά με αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες συλλόγων της Bundesliga.

Την Παρασκευή (19/07) ο εν λόγω ποδοσφαιριστής διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, στους συμπαίκτες του και στο προπονητικό επιτελείο των “κόκκινων” ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από ποδοσφαιριστή της Χόφενχαϊμ, με το ματς να διακόπτεται άμεσα μετά την απόφαση της Λίβερπουλ να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.Ωστόσο, μία μόλις μέρα αργότερα, το Σάββατο (20/07) πάλι ο ίδιος παίκτης της ομάδας έγινε στόχος προσβλητικών ύβρεων στον αγώνα με αντίπαλη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την ομάδα του Μέρσεϊσαντ να φεύγει εκ νέου από το γήπεδο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ ζητάει την ενδελεχή έρευνα των γεγονότων, με στόχο να τιμωρηθούν οι δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα