Η Λυών σήκωσε στο Τορίνο το 8ο Champions League της Ιστορίας της (vid)

από AllAboutARIS

«Γυμνή» από εγχώρια και ευρωπαϊκά τρόπαια πέρυσι, η Λυών φώναξε «παρών» το βράδυ του Σαββάτου (21/05) επικρατώντας στον τελικό της Μπαρτσελόνα και σήκωσε στον ουρανό του Τορίνο το 8ο τρόπαιό της.

Η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο Αλέξια Πουτέγιας και οι συμπαίκτριές της είχαν ακόμα στο στόμα τους την πικρή γεύση της βαριάς ήττας του 2019. Εκείνο το 4-1 από τη Λυών όμως ήρθε σε έναν τελικό όπου οι «μπλαουγκράνα» έφεραν τον τίτλο του αουτσάιντερ. Το βράδυ του Σαββάτου όμως, μπήκαν στο Juventus Stadium ως πρωταθλήτριες Ευρώπης, ως το φαβορί. Κι αυτοί οι τίτλοι πρόσθεσαν επιπλέον βάρος στα πόδια τους.

Από πλευράς της η Λυών με τρεις φορές λιγότερους υποστηρικτές στην κερκίδα, ξεκίνησε την αναμέτρηση με την φόρα των προηγούμενων επτά κατακτήσεων. Με τη στόφα νικητή. Εκμεταλλεύτηκε άψογα το μούδιασμα της Μπάρτσα και την αδυναμία της άμυνάς της, και πήρε από νωρίς προβάδισμα. Το σκορ έγινε 3-0 στο ημίωρο και έπειτα επιστράτευσε την εμπειρία της για να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος. Καθώς το 3-1 της Πουτέγιας στο 41′ δεν σήμανε την αντεπίθεση για τις Καταλανές.

Οι κόρες της Σόνια Μπόμπαστορ (της πρώτης γυναίκας που κέρδισε το τρόπαιο ως παίκτρια και ως προπονήτρια) άντεξαν στις επιθέσεις των Μπλαουγκράνα και σήκωσαν στα χέρια τους το τρόπαιο, το όγδοο συνολικά στην Ιστορία τους (2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 και 2022).

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X