Η μαύρη λίστα και ο… χώρος στο μπάτζετ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η διαδικασία τον αποδεσμεύσω τρέχει ήδη τις τελευταίες μέρες τον ΑΡΗ ο οποίος έχει ενημερώσει μερικούς από τους παίκτες που σίγουρα δεν είναι στα πλάνα του για τη νέα σεζόν σχετικά με τις προθέσεις του.

Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν σταδιακά να απεμπλακούν από παίκτες που είτε δεν υπολογίζονται είτε αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο… περίπου, όχι μόνο για να ανοίξουν χώρο στο ρόστερ αλλά και για να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και στο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.
Ηδη με την αποχώρηση παικτών όπως οι Καμάτσο, Ιτούρμπε, Ετέμπο έχει ελευθερωθεί χώρος που υπολογίζεται περίπου σε 2 εκατ. ευρώ!

Από τους παίκτες με συμβόλαια, ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Άντρε Γκρέι, με δεδομένο ότι αμείβεται με 650.000 € ετησίως. Την ίδια στιγμή ο Νταμπό που είναι εκτός πλάνων έχει απολαβές περίπου 400 χιλιάδες με 500 χιλιάδες ευρώ με τους δύο αυτούς παίκτες να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Εάν στην κουβέντα μπει επίσης ο Ενκουλού όπως και ο Πίρσμαν με τον Οντουμπάζιο που είναι στο… ντεμί -με διαφορετικά δεδομένα οι δύο τελευταίοι- τότε το ποσό ανεβαίνει πάνω από τ 1,5 εκατ. ευρώ!

Το πρώτο κριτήριο για όλους τους παραπάνω παίκτες είναι φυσικά το αγωνιστικό αλλά παράλληλα οι όποιες αποχωρήσεις υπάρξουν θα ανοίξουν σημαντικό χώρο στο μπάτζετ της νέας σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα