Η “μαύρη” λίστα με κόστος περίπου 1 εκατ. ευρώ… και βάλε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την ώρα που τα μεταγραφικά του ΑΡΗ είναι το ίδιο καυτά με τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν να διαχειριστούν ακόμη ένα μέτωπο.

Ο Αύγουστος πιθανότατα θα έχει και αποχωρήσεις από το ρόστερ, με τα ονόματα των Κώστα Μήτρογλου και Μπρούνο Φελίπε να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, άρα και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε μαζί τους έναν πρώτο κύκλο επαφών από την περασμένη Παρασκευή, αφού μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό πάρθηκε οριστικά η απόφαση να απεμπλακεί από τα συμβόλαιά τους.

Η σταγόνα με Μπρούνο

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY-OFF / ÏÓÖÐ – ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Για τον Βραζιλιάνο ουσιαστικά η απόφαση πάρθηκε μετά το πρώτο ματς με την Αστάνα. Η εικόνα του απογοήτευσε, με αποτέλεσμα να μπει στη “μαύρη λίστα” και να παραμείνει σε αυτήν μετά το δεύτερο ματς κόντρα στους Καζάκους.

Στην προετοιμασία έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά η γενική του εικόνα στον ΑΡΗ στερείται ουσίας.

Μήτρογλου: Δεν έφτανε τελικά μόνο η προσπάθεια

Στις αρχές του καλοκαιριού οι δύο πλευρές συζήτησαν για το ενδεχόμενο του “διαζυγίου”. Δεν βρέθηκε όμως η “χρυσή” τομή και ο 33χρονος παρέμεινε στην ομάδα μέχρι νεοτέρας.

Η αλήθεια είναι ότι στο Βέρμιο προσπάθησε αρκετά ενώ στάθηκε άτυχος με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που του στέρησε την παρουσία στην Αυστρία.

Ακόμα όμως και όταν επανήλθε, οι άνθρωποι του ΑΡΗ έφτασαν σιγά-σιγά στην παραδοχή ότι ναι μεν ο παίκτης προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω ενώ εξελίσσεται και σε ένα οικονομικό “αγκάθι”

Μπάτζετ: Να γλιτώσει χρήματα και να… ανοίξει χώρο

Μήτρογλου και Μπρούνο συνδυάζουν ένα ποσό ετήσιων απολαβών που είναι κάτι λιγότερο αό ένα 1 εκατ, ευρώ. (650 ο πρώτος και 250 ο δεύτερος σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ΑΡΗΣ δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο απεμπλοκής του από αυτό το ποσό και παράλληλα να “ανοίξει” χώρο στο μπάτζετ του. Έστω και αν χρειαστεί να καταβάλλει κάποια αποζημίωση στους δύο παίκτες, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο, κέρδος θα έχει.

Οι Θεόδωρος Καρυπίδης και Αγησίλαος Τουμαζάτος ¨τρέχουν” τις επαφές με τους δύο παίκτες, που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα. Του Μπρούνο ίσως να είναι πιο εύκολη ενώ εκείνη του Μήτρογλου δεν αποκλείεται να δυσκολέψει τους “κιτρινόμαυρους”.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσικά δεδομένη η αποχώρηση κάποιου εκ των δύο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται ήδη προσπάθεια και θα συνεχιστεί τα επόμενα 24ωρα.

Χρήματα χωρίς αντίκρισμα…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι του οικονομικού και των χρημάτων που δίνει ο Θεόδωρος Καρυπίδης χωρίς αντίκρισμα, εάν μπουν στην εξίσωση οι Ντουάρτε και Κριστιάν Λόπεθ.

Η περίπτωση του Ισπανού είναι ευαίσθητη λόγω του τραυματισμού του, αλλά δεν είναι μυστικό ότι βρισκόταν εκτός πλάνου και με ένα συμβόλαιο περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.

Με τα συμβόλαια αυτών των δύο, λοιπόν, αλλά και των Μήτρογλου-Μπρούνο, μιλάμε για ένα ποσό περίπου στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγα δεν τα λες… Και σίγουρα εάν ο ΑΡΗΣ απεμπλακεί τουλάχιστον από τους δύο, θα είναι σημαντικό.

Προτεινόμενα Άρθρα