Η μεγάλη ευκαιρία των play off

από Περικλής Τράιος

Όσο κοιτάζω τον βαθμολογικό πίνακα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, άλλο τόσο θυμώνω και τρελαίνομαι…

Θυμώνω και τρελαίνομαι πρώτα απ όλα με εμάς, γιατί βλέπω τον ΑΡΗ να έχει τερματίσει στη 5η θέση, με συγκομιδή 40 βαθμούς και απολογισμό 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Θυμώνω και τρελαίνομαι, για όλα αυτά που έγιναν, αλλά και όλα αυτά που δεν έγιναν.

Θυμώνω και τρελαίνομαι για τα λάθη, για τις παραλείψεις, για τις επιπολαιότητες και όλα αυτά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει, σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί είναι δεδομένο ότι η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, το ταλέντο της και τις αδιαμφισβήτητές δυνατότητες που έχει.

Μια ομάδα που πέρασε διάφορες κρίσεις στη διάρκεια της χρονιάς, άλλαξε τρεις προπονητές, έφυγαν παίκτες, έγινε μια μεγάλη μεταβολή στο ρόστερ και είχε διάφορα στραπάτσα και αναποδιές.

Σε μια χρονιά που υπήρξαν ελπίδες, δημιουργήθηκαν προσδοκίες στο ξεκίνημα της, αλλά δυστυχώς, ο ένας στόχος μετά τον άλλον χάθηκαν…

Για να φτάσουμε σήμερα, όπου για να σωθεί η παρτίδα καλείται να πετύχει τον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει, με την ευρωπαική έξοδο.

Ωστόσο δεν θέλω να είμαι άδικος.

Δεν μπορείς να είσαι άδικός με τον φετινό ΑΡΗ και να μην βάλεις στο κάδρο της φετινής χρονιάς τον παράγοντα διαιτησία.

Γιατί αν τρελαίνομαι με τα δικά μας λάθη και θυμώνω με όλα αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε, όσο σκέφτομαι όλο αυτό τον πόλεμο που έχει βιώσει φέτος η ομάδα, με πνίγει η οργή και η αγανάκτηση.

Όλες αυτές τις αδικίες που έχει υποστεί από τη διαιτησία, με αποτέλεσμα να της έχουν στερήσει τη δυνατότητα να έχει πολλές περισσότερες νίκες και βαθμούς.

Η ιστορία θα γράψει ότι την αγωνιστική περίοδο 2022-23, ο ΑΡΗΣ βίωσε ανεπανάληπτες σφαγές από τη διαιτησία και η βαθμολογική του συγκομιδή-θέση, είναι 100% πλασματική.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω…


Ο ΑΡΗΣ οδηγήθηκε σε ΑΔΙΚΕΣ ήττες, 

είτε με κάλπικα πέναλτι όπως αυτό με την Α.Ε.Κ. εκτός έδρας, 

είτε με άκυρα γκολ που ήταν πεντακάθαρα επιθετικά φάουλ όπως αυτό στη Τούμπα με τον συμπολίτη ή στον Βόλο με την τοπική ομάδα, 

είτε με ολοκάθαρα χέρια των αντιπάλων στα οποία διαιτητής και VAR έκλεισαν τα μάτια, όπως αυτό το δώρο που έκαναν στον Παναθηναικό, στον πρόσφατο αγώνα του Χαριλάου.

Από τον ΑΡΗ, έκλεψαν νίκες με πεντακάθαρα γκολ που του ακύρωσαν, όπως αυτό με τον Ο.Φ.Η. στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ή με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο κλπ

Τον ΑΡΗ δεν τον άφησαν να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, με τον μη καταλογισμό πέναλτι που αποτελούν ορισμό, όπως αυτά με την Α.Ε.Κ. τόσο στο Χαριλάου όσο και στη Φιλαδελφεια, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κλπ.

Για να μην μιλήσουμε για τα εγκληματικά και αντιεπαγγελματικά χτυπήματα που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ και δεν υπήρξε καμιά τιμωρία τους αντιπάλους (βλ Βόλος).

Δεν ξέρω πόσες παραπάνω νίκες και πόσους παραπάνω βαθμούς θα είχαμε εάν η διαιτησία ήταν αντικειμενική και δίκαιη στις αποφάσεις της.

Μας έκλεψαν νίκες και βαθμούς.

Είναι δεδομένο ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ίσως οκτώ, ή εννιά ή δέκα βαθμούς παραπάνω.

Όπως και να χει, το βέβαιο είναι ότι αυτή η ομάδα, μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της χρονιάς, μέσα από όλα αυτά τα λάθη και τις επιπολαιότητες που έγιναν, θα έπρεπε να έχει πολλούς περισσότερους βαθμούς από τους 40 που την ανάγκασαν να πάρει και σίγουρα πολλές περισσότερες νίκες από τις 12.

Δώδεκα νίκες πανάξιες, δώδεκα νίκες απόλυτα δίκαιες, δώδεκα νίκες τίμιες, δώδεκα νίκες περήφανες, τις οποίες πέτυχε η ομάδα μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον με έναν ανελέητο, ύπουλο και βρώμικο πόλεμο από το παρασκήνιο και το σιχαμένο ποδοσφαιρικό παρακράτος.

Για να φτάσουμε στο σήμερα…

Στο χρονικό σημείο που θέλουμε και περιμένουμε από την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές μας, να πεισμώσουνε με όλα αυτά που έγιναν και να βγάλουν αντίδραση.

Και τα play off είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Μπορούνε και πρέπει να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται στους επόμενους δύο μήνες, για να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, να εξασφαλίσουν το ένα από τα ευρωπαικά εισιτήρια και να κλείσουν τη χρονιά κιμπάρικα και με αξιοπρέπεια.

Να κάνουν νίκες και να διορθώσουν την αρνητική εικόνα που έβγαλαν φέτος, δίνοντας επιτέλους λίγη χαρά στον κόσμο τους.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία που τους δίνεται να ξανασυστηθούν και να αποδείξουν τις δυνατότητες και το ταλέντο τους.

Να αποδείξουν με την εικόνα τους ατομικά αλλά και συνολικά σαν ομάδα, ότι δεν είναι τυχαίοι ποδοσφαιριστές και ότι μπορούν να πετύχουν πολλά.

Τους δίνεται η δυνατότητα, σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου και με πολύ δυνατούς αντιπάλους, να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν μέχρι τώρα και να βγάλουν αυτά που πραγματικά μπορούν.

Τους δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει στους επικριτές τους καθώς και σε όλους αυτούς που τους αμφισβητούν.

Μπορούν και πρέπει να βγάλουν ποδοσφαιρικό εγωισμό για να μπορέσουνε σε αυτούς τους αγώνες, να πετύχουν αυτό που δεν πέτυχαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς: να γίνουν μια πραγματική ΟΜΑΔΑ!

Αυτό θέλουμε να δούμε.

Μια ομάδα αποφασισμένη και ορκισμένη που θα τα δίνει ΟΛΑ για τη νίκη.

Μια ομάδα που θα δίνει μάχη!

Μια ομάδα που θα παίζει ψυχωμένα!

Μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που θα τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, που θα βγάλουν πάθος και θα αγωνιστούν με αυταπάρνηση σε όλους αυτούς τους αγώνες και θα κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό.

Ξεκινήστε τη Κυριακή.

Σε ένα Χαριλάου κατάμεστο, παθιασμένο, με μια ατμόσφαιρα πύρινη από χιλιάδες Αρειανούς διψασμένους για τη νίκη.

Κανονίστε να μην τους απογοητεύσετε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X