Η… μοναξιά της κορυφής, οι πρωτιές σε άμυνα-επίθεση και η διαφορά συγκομιδής με τους άλλους «4»

από AllAboutARIS

Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής, ο ΑΡΗΣ ήταν πέμπτος στη βαθμολογία, έχοντας ένα -5 από την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που “μοιράζονταν” την πρώτη θέση. Πέντε αγωνιστικές μετά, είναι εμφανής η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του ΑΡΗ, που πλέον δίκαια απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, έπειτα από το τέλος της 9ης αγωνιστικής. Ας δούμε κάποια νούμερα για το τι έχει αλλάξει στο διάστημα 5η-9η αγωνιστική, με τον ΑΡΗ να προοδεύει σε άμυνα και επίθεση, να έχει καλύτερους αριθμούς σε σχέση με τους άλλους του BIG-5 και να παίρνει αυτό που αξίζει στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Στο +5 ο ΑΡΗΣ από Παναθηναϊκό, +6 από ΠΑΟΚ και +8 από ΑΕΚ-Ολυμπιακό στην τελευταία πεντάδα αγώνων

Στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ο ΑΡΗΣ έχει “μαζέψει” 13 βαθμούς και αν απομονώσουμε αυτό το κομμάτι των αγωνιστών (σ.σ. τρία ντέρμπι για την ομάδα του Μάντζιου σε αυτές τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές), διαπιστώνουμε πως οι “κίτρινοι” έχουν αρκετά καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από τους υπόλοιπους τέσσερις συλλόγους του BIG-5. Έχουμε και λέμε… Σε αυτή την ειδική βαθμολογία (των τελευταίων πέντε αγώνων), ο Παναθηναϊκός είναι στην δεύτερη θέση -μετά τον ΑΡΗ που είναι πρώτος- έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς. Το “τριφύλλι” έχασε επτά βαθμούς στα ντέρμπι με την “Ένωση” (2-0), τον Ολυμπιακό (0-0) και τον ΑΡΗ (1-1). Ο ΠΑΟΚ είναι στην τρίτη θέση αυτής της ειδικής βαθμολογίας, με επτά βαθμούς. Ο “Δικέφαλος” έχασε τρεις βαθμούς εξαιτίας του ΑΡΗ, που πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα (0-1), έχασε άλλους τρεις βαθμούς λόγω της εντός έδρας ήττας από τον ΟΦΗ (1-2) και άλλους δυο βαθμούς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1).

Η “Ένωση” έχει πέντε βαθμούς στα τελευταία πέντε ματς. Έχασε 10 βαθμούς λόγω της ισοπαλίας με την Καλλιθέα (0-0), της ήττας από τον Παναιτωλικό (1-0), της ισοπαλίας με τον ΠΑΟΚ (1-1) και της ήττας από τον Πανσερραϊκό (1-0). Τέλος, ο Ολυμπιακός έχει κι αυτός πέντε βαθμούς τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, καθώς έχασε 10 βαθμούς βαθμούς. Αρχικά, υπήρχε η ήττα από τον ΑΡΗ (2-1), ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (0-0) και Λεβαδειακό (2-2) και η πρόσφατη ήττα με αντίπαλο τον Αστέρα (1-0). Ο ΑΡΗΣ, λοιπόν, έχει “απόσταση” πέντε βαθμών τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές -σε αυτήν την μίνι βαθμολογία- από την δεύτερη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή ομάδων του BIG-5, την οποία έχει ο Παναθηναϊκός ενώ η ομάδα του Μάντζιου έχει διαφορά έξι βαθμών από τον ΠΑΟΚ και οχτώ βαθμών από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Η βαθμολογική συγκομιδή στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος

AΡΗΣ: 13 βαθμούς
Παναθηναϊκός: 8 βαθμοί
ΠΑΟΚ: 7 βαθμοί
ΑΕΚ: 5 βαθμοί
Ολυμπιακός: 5 βαθμοί

Για να ανέβει βαθμολογικά ο ΑΡΗΣ τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, “έβγαλε” καλύτερη εικόνα αμυντικά και επιθετικά, έχοντας σχετική πρωτιά κόντρα στους άλλους του BIG-5, τόσο αναφορικά με το παθητικό όσο και στον παραγωγικό τομέα.

Παθητικό με δυο γκολ και… κορυφαία άμυνα

Σχετικά με την άμυνα, οι “κίτρινοι” έχουν δεχτεί δύο γκολ τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Το ένα τέρμα ήταν στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το άλλο στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 2-1 στο 97′, όταν πια όλα είχαν κριθεί. Αυτό το παθητικό των δύο τερμάτων, “φέρνει” τον ΑΡΗ στην πρώτη θέση αναφορικά με τα λιγότερα γκολ που έχουν δεχτεί οι ομάδες του BIG-5, στην τελευταία πεντάδα αγώνων πρωταθλήματος.

Οι ομάδες του BIG-5 αμυντικά στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος

ΑΡΗΣ: 2 γκολ
ΑΕΚ: 3 γκολ
Παναθηναϊκός: 4 γκολ
Ολυμπιακός: 5 γκολ
ΠΑΟΚ: 5 γκολ

Πρωτιά και στην επίθεση, με οχτώ τέρματα

Πάμε και στην επίθεση… Κι εδώ, ο ΑΡΗΣ είναι στην πρώτη θέση των συλλόγων του BIG-5, την οποία “μοιράζεται” με τον ΠΑΟΚ καθώς οι “κίτρινοι” και οι “ασπρόμαυροι” τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχουν από οχτώ γκολ. Υπάρχει όμως μια διαφορά… Τα τέσσερα από τα οχτώ του τέρματα, ο ΠΑΟΚ τα έχει πετύχει μόνο σε ένα ματς, αυτό κόντρα στον Βόλο. Ασφαιρη έμεινε η ομάδα του Λουτσέσκου κόντρα στον ΑΡΗ, ο οποίος έχει σκοράρει σε όλη αυτήν την αλυσίδα των τελευταίων πέντε αγώνων (όπως γενικότερα έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά παιχνίδια της Supe League). Σχετικά με το παραγωγικό κομμάτι, ο ΑΡΗΣ πετύχαινε ένα 1,2 τέρματα μέσο όρο τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές ενώ τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχει μέσο όρο 1,6 γκολ, με την υποσημείωση πως στην τελευταία πεντάδα αγώνων είχε τρία ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, χαμηλότερα είναι οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με πέντε γκολ και η ΑΕΚ με τρία.

Οι ομάδες του BIG-5 επιθετικά στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος

ΑΡΗΣ: 8 τέρματα
ΠΑΟΚ: 8 τέρματα
Παναθηναϊκός: 5 τέρματα
Ολυμπιακός: 5 τέρματα
ΑΕΚ: 3 τέρματα

Προτεινόμενα Άρθρα