Η περίοδος ενσωμάτωσης του Ανσαριφάρντ (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το τελευταίο δεκαήμερο ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρίσκεται σε φάση… ενσωμάτωσης στον ΑΡΗ, η οποία ουσιαστικά γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτή την εβδομάδα.

Ο Ιρανός επιθετικός βρήκε κατευθείαν την ομάδα στα Γιάννενα και ακλούθησαν τα λίγα λεπτά συμμετοχής του στο Αγρίνιο, παίρνοντας πολύ περισσότερο χρόνο από τον Άκη Μάντζιο κόντρα στον Ατρόμητο.

Με τα διαδοχικά ταξίδια και λίγες προπονήσεις, ο 33χρονος δεν εντάχθηκε στο σύνολο με τον ιδανικό τρόπο και αυτές οι μέρες προσφέρουν την ευκαιρία στον ίδιο να μπει περισσότερο στο κλίμα της ομάδας και των “θέλω” του προπονητή.

Στα 25 λεπτά του Περιστερίου δεν πρόλαβε να δείξει πολλά… Ωστόσο σε μόλις εννέα επαφές που είχε με τη μπάλα προλάβει να περάσει μία πάσα στο τελευταίο τρίτο, να δημιουργήσει μία ευκαιρία, έχοντας 7/8 πάσες και δύο κλεψίματα.

Αυτό που δεν τον βοήθησε σίγουρα είναι ότι δεν πήρε τη μπάλα καθόυλου μέσα στην περιοχή ή λίγο έξω από αυτήν, όπως φαίνεται και στο παρακάτω heatmap.

Πηγή: sofascore

Ο Ιρανός δεν τροφοδοτήθηκε τόσο και αυτό είναι πρόβλημα που υπάρχει ενίοτε και με τον Μορόν, με την ευθύνη να πέφτει στους εξτρέμ και στους παίκτες του άξονα.

Στην περίπτωση του Ανσαριφάρντ βέβαια υπάρχει και το γεγονός ότι πρέπει σταδιακά να “δέσει” με το σύνολο και με τον Μάντζιο να τον έχει λίγο παραπάνω στο νου του, γνωρίζοντας ότι θα τον χρειαστεί αλλά και τις βοήθειες που μπορεί να δώσει επιθετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα