Η πραγματικότητα είναι στα social media κι όχι στα ποσοστά στοιχήματος

από Γιάννης Παντελίδης

Γνωστό το επικοινωνιακό concept. Όταν συμβαίνει κάτι κακό πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να στρέψουμε αλλού το ενδιαφέρον. Γινόταν ανέκαθεν, γίνεται σχεδόν πάντα, γιατί να μη γίνει και τώρα. Βέβαια, μιλώντας για αθλητισμό και δη τον ομαδικό, εκείνο που συμβαίνει παγκοσμίως είναι το εξής: όταν κάτι δεν πάει καλά, πετάμε ένα μεταγραφικό ή κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο και γλιτώσαμε.

Σεβαστό και θεμιτό ως ένα σημείο, από τη στιγμή που μιλάμε για εταιρείες, που ψάχνουν έσοδα και να αυξήσουν (και να διατηρήσουν) το πελατολόγιό τους. Επαναλαμβάνω, κατανοητό, αφού έτσι γινόταν κι έτσι θα γίνεται.

Βέβαια, στην Ελλάδα, έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Όταν, ας πούμε, χάνουμε και δεν υπάρχει πραγματικά καμία αγωνιστική ή εξωαγωνιστική δικαιολογία, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις… ενοχές αλλού. Για παράδειγμα, ηττήθηκα στο γήπεδό μου, σε ένα ντέρμπι και ο αντίπαλός μου πήρε το πρωτάθλημα και το πανηγύρισε έξαλλα μέσα στο «σπίτι μου». Αφού το «πνίξω» σαν δεδομένο και το περάσω ελαφρά και χαλαρά (όπως ενδεχομένως κι ένα αρνητικό σερί χωρίς νίκες για αρκετούς αγώνες), πρέπει να στρέψω το ενδιαφέρον σε κάτι άλλο. Σε ποσοστά στοιχήματος, σε δήθεν σχέσεις και άλλα τέτοια. Τα οποία δυστυχώς υπάρχει μια μερίδα του κόσμου που ακόμη τα «τρώει».

Τέλος πάντων, δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ, αλλά δυστυχώς βλέπω επικοινωνιακά να παρασύρονται και άνθρωποι που τους είχα (κι έχω) σε εκτίμηση. Ευτυχώς ελάχιστοι από αυτούς είναι Αρειανοί, οι οποίοι πια έχουν γίνει τόσο χοντρόπετσοι, που τέτοια πράγματα ούτε καν τους αγγίζουν. Ξέρετε κάτι όμως. Η απάντηση βρίσκεται στα σχόλια στο Facebook, στο Instagram, Twitter. Εκεί που γίνονται αναρτήσεις με την περιγραφή κάποιων αγώνων, που έγιναν… Εκεί που από κάτω γράφει ο απλός κόσμος (όταν δεν του σβήνουν το σχόλιο…).

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X