Η… προαναγγελία της ΕΠΟ για το ΑΕΚ-ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Την δική της προαναγγελία, με αριθμούς και στατιστικά, για τον αγώνα Κυπέλλου του ΑΡΗ με την ΑΕΚ στην Αθήνα, έκανε η ΕΠΟ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (19.30)
Η «κιτρινόμαυρη μάχη» ΑΕΚ-ΑΡΗΣ στην OPAP Arena, όπου οι γηπεδούχοι έδωσαν πέρσι τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου, νικώντας και στα τέσσερα χωρίς να δεχτούν γκολ. Οι αντίπαλοι προέρχονται από σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα, επί Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ενώ έχουν και σπουδαία ιστορία στη διοργάνωση: ΑΕΚ και ΑΡΗΣ έπαιξαν στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, 93 χρόνια πριν!

Δεν ξεχνιέται και η τελευταία αναμέτρηση στα ημιτελικά του 2020, μέσα στο κατακαλόκαιρο την εποχή της καραντίνας. Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 στην Αθήνα, ο ΑΡΗΣ το έφτασε στο 2-0 στις καθυστερήσεις της ρεβάνς, αλλά πριν από την ολοκλήρωσή τους ο Λιβάγια έστειλε το ζευγάρι στην παράταση, στην οποία με ένα ακόμα δικό του γκολ η ΑΕΚ προκρίθηκε, τελειώνοντας το ματς με οκτώ παίκτες. Ο προπονητής του ΑΡΗ Άκης Μάντζιος δίνει το 40ό παιχνίδι Κυπέλλου στην προπονητική του καριέρα, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ για 4η φορά. Έχει μια ισοπαλία ως προπονητής του Πανθρακικού σε όμιλο το 2014 και δύο ήττες σε διπλό ματς νοκ άουτ ως προπονητής του Λεβαδειακού το 2016.

Στην άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έχει στις τάξεις της τον παίκτη με το «πλουσιότερο βιογραφικό» στον θεσμό (εκ των εν ενεργεία). Αυτός είναι ο Πέτρος Μάνταλος, με 56 αγώνες, 20 γκολ και 11 ασίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα