Η πρώτη εικόνα του Ετέμπο και η… ανάγνωση των εργομετρικών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στον Πίτερ Ετέμπο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη σημερινή προπόνηση του ΑΡΗ.

Ο Νιγηριανός “συστήθηκε” στη νέα του ομάδα με την παρουσία του στο δίτερμα που είχε το πρόγραμμα των “κιτρινόμαυρων”, μόλις μία μέρα μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άλαν Πάρντιου δεν ήθελε να χάσει χρόνο και τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά, δείχνοντας από την πρώτη μέρα τα θετικά του στοιχεία αλλά και τους τομείς όπου χρειάζεται τον χρόνο του.

Ο 26χρονος δεν έδειξε να έχει θέμα προσαρμογής, ούτε να… ψάχνεται, βγάζοντας με το καλημέρα προσωπικότητα και μία αίσθηση ότι είναι καιρό στην ομάδα. Είχε διάθεση και πήρε πρωτοβουλίες στο δίτερμα καθοδηγώντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τους συμπαίκτες του.

Τα καλά αποτελέσματα των εργομετρικών επιτρέπουν στον Πάρντιου να τον βάλει άμεσα σε διαδικασία προπονήσεων και προετοιμασίας για ΑΕΚ. Απ’ ό,τι φαίνεται θα τον έχει κανονικά στην αποστολή και μέχρι το Σάββατο θα αποφασίσει πώς θα τον αξιοποιήσει,.

Το μοναδικό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί τόσο ο Ετέμπο όσο και ο Πάρντιου είναι η έλλειψη αγωνιστική ρυθμού, που είναι φυσιολογική και φάνηκε στη σημερινή “πρώτη” του στο Ρύσιο.

Ο Νιγηριανός δεν έχει ακόμα τα τρεξίματα που χρειάζεται και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο όπως και εξτρά πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Αυτό όμως δεν είναι απαγορευτικό ώστε να είναι στα πλάνα του Άγγλου τεχνικού.

Το θετικό είναι πάντως ότι στα εργομετρικά του φάνηκε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον περσινό τραυματισμό του και βρίσκεται σε μία πολύ ελεγχόμενη κατάσταση.

Προτεινόμενα Άρθρα