Η σεντερφορίσια δικαίωση με τον Σαμόρα (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με την ανακοίνωση της ενδεκάδας του ΑΡΗ για το ντέρμπι της Λεωφόρου, όλοι στάθηκαν σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκπλήξεις του Άκη Μάντζιου φέτος.

Το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ο Λορέν Μορόν δεν ήταν απίθανο, δεδομένου ότι δεν ήταν 100% έτοιμος και προερχόταν από δύο ματς ως βασικός. Ο προπονητής όμως επέλεξε τον Αλβάρο Σαμόρα αντί του Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Κοσταρικανός χρειάστηκε λιγότερο από δύο λεπτά για να τον δικαιώσει.

Ο 21χρονος εξτρέμ δεν σκόραρε απλά το νικητήριο τέρμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Το έκανε με τέτοια σεντερφορίσια κίνηση που ενδεχομένως να ζήλεψαν οι Μορόν και Ανσαριφάρντ που παρακολουθούσαν από τον πάγκο.

Αυτές οι κινήσεις βέβαια δεν έκαναν την εμφάνισή τους χθες… Ο Σαμόρα είχε προλάβει να τις δείξει από το πρώτο μισό της σεζόν, όταν αναγκαστικά αποτελούσε την εναλλακτική του Μορόν στο “9”. Εχει τις κινήσεις στην περιοχή, καλές τοποθετήσεις και χειρισμό του κορμιού του. Εκεί που σίγουρα υστερεί είναι στην εκτελεστική δεινότητα, την οποία χθες είχε με το παραπάνω!

Και δεν μιλάμε μόνο για το γκολ αλλά και για το δοκάρι στο 52′, που αν έβρισκε δίχτυα θα σήμανε το τέλειο ματς για τον Σαμόρα.

Το heatmap του Σαμόρα – Πηγή: sofascore.gr

32 επαφές (τέσσερις στην περιοχή), 4 σουτ και 91% ακρίβεια στις πάσες (20/22) είναι τα καλύτερα νούμερα του 21χρονου από το χθεσινό ντέρμπι, βγάζοντας αρετές όπως αυτή της ωριμότητας και της τακτικής πειθαρχίας.

Ολη τη χρονιά ο Μάντζιος παλεύει να βάλει τον Σαμόρα σε ένα… καλούπι. Οι φορές που το κατάφερε ήταν πολύ λιγότερες από εκείνες που ο παίκτης δεν ανταποκρίθηκε. Ένας παίκτης που θυμίζουμε ότι είχε ελάχιστο έως μηδαμινό χρόνο τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απρίλη και επιστρέφοντας από την Εθνική του ομάδα. Οχι τυχαία αφού ο Μάντζιος δεν έβλεπε αυτό που ήθελε… Μία κατάσταση που ίσως… ταρακούνησε τον Σαμόρα και τα αποτελέσματα φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

Το ζήτημα βέβαια στο τέλος της ημέρας είναι η σταθερότητα που του λείπει φέτος… Εάν όμως τη βρει και συνεχίζει να βγάζει στοιχεία επιθετικού, μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί τόσο ο ίδιος όσο και ο ΑΡΗΣ για τη θέση που πρέπει να αξιοποιηθεί;

Τροφή για σκέψη… από του χρόνου.

Προτεινόμενα Άρθρα