Η συνεισφορά και το… απρόβλεπτο του Ματέο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στις πρώτες δύο αγωνιστικές ο Άκης Μάντζιος… νομιμοποιείται να λέει ότι του έλειψε ο Ματέο Γκαρσία, παρά την πληρότητα του ρόστερ μεσοεπιθετικά.

Ο Αργεντινός άσσος είναι σημείο αναφοράς στην αποστολή για το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού είναι η πρώτη φορά που υπολογίζεται φέτος στο πρωτάθλημα.

Παρά τις επιλογές που διαθέτει ο Μάντζιος και την ποιότητα των περισσότερων, ο 25χρονος άσσος έχει στοιχεία που έλειψαν ειδικά στη Νίκαια αλλά και κόντρα στον ΟΦΗ.

Το ξεπέταγμα του Γκαρσία μέσα στις αντίπαλες άμυνες χωρίς τη μπάλα, το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και η συνεισφορά του στα δύο μισά του γηπέδου, είναι στοιχεία που τον καθιστούν χρήσιμη μονάδα, ειδικά στην καλή του μέρα

Με εξαίρεση το δεύτερο ματς κόντρα στην Αστάνα, ο Αργεντινός φέτος δείχνει αποφασισμένος για μία πιο παραγωγική και σταθερή χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Μία χρόνια στην οποία και ο Μάντζιος ποντάρει πολλά πάνω του, προσπαθεί να αλλάξει τον ρόλο του και να τον… φέρει περισσότερο προς τον άξονα για να λειτουργεί ενίοτε ως «κρυφός» φορ, όπως φάνηκε και στα φιλικά.

Αυτά έχει ανάγκη και ο ΑΡΗΣ, ειδικά τώρα που οι… νέοι ακόμα δεν έχουν εγκλιματιστεί πλήρως και ίσως ο Μάντζιος χρειάζεται να στηριχθεί λίγο παραπάνω στην… παλιά φρουρά της ομάδας. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει από το αποψινό ντέρμπι, με τον Ματέο να μπαίνει στην εξίσωση πιθανότατα ως αλλαγή και με κάποιες λίγες πιθανότητες να γίνει η έκπληξη με την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X