H τέχνη της προπαγάνδας και η δεύτερη… υποψιασμένη “έξοδος”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Θέλεις να αγιάσεις και δεν μπορείς ή καλύτερα δεν σε αφήνει η ΑΕΚ.

Δεν περίμενα την Ένωση να βγει και να πει “ναι, έγιναν όσα αναφέρει ο ΑΡΗΣ”. Οι εκθέσεις δεν αναφέρουν όμως ούτε τη μισή αλήθεια. Για αυτό και οι ποινές-χάδι, με τις οποίες δεν πέφτουμε από τα σύννεφα.

Φυσικά και έγιναν όλα. Φυσικά και η ΑΕΚ θα τα αρνηθεί επίσημα. Κάθε ομάδα οφείλει να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Φτάνει σε σημείο όμως να ζητάει και τα ρέστα.

Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ, έχουν επιστρατευτεί εδώ και μέρες για να θολώσουν την κοινή γνώμη και να βγάλουν στο τέλος φταίχτη τον ΑΡΗ. Να τον βγάλουν ψεύτη. Τόσο την ομάδα όσο και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος που τοποθετήθηκε σκόπιμα στο επίκεντρο.

Ο Δημήτρης Νιαρχάκος έκανε τη δουλειά του στο ΟΑΚΑ και αντέδρασε όπως όλοι στον πάγκο όταν Διαμαντόπουλος και Καραντώνης… έπαιζαν ΑΕΚ.

Άλλοι κύριοι που είναι στον πάγκο της Ένωσης -έχουν περάσει και από τα μέρη μας- μετρούν πολλαπλάσιες και περισσότερες προκλητικές συμπεεριφορές. Οσοι πάνε να… διδάξουν σωστές συμπεριφορές, καλύπτουν φυσικά τα δικά τους.

Ισως βέβαια να μην έφταιγε η συμπεριφορά του Νιαρχάκου την ώρα του ματς αλλά η κίνησή του με τις άδειες παραμονές τεσσάρων παικτών της ομάδας, όταν η ΑΕΚ τις ζήτησε σκόπιμα δώδεκα λεπτά πριν τη σέντρα περιμένοντας ότι ο ΑΡΗΣ δεν τις είχε ανανεώσει. Δεν μας είπαν όμως οι κύριοι της Ένωσης, που γνώριζαν μία πληροφορία για την οποία είχε γνώση μόνο η ΕΠΟ;

Δεν βλέπουμε να σημειώνεται πουθενά ότι όλοι κρίθηκαν ένοχοι… Ούτε βλέπουμε επίσης να σημειώνεται ότι ο Νιαρχάκος, τον οποίο η ΑΕΚ παρουσιάζει ως βασικό υπαίτιο, δεν κλήθηκε σε απολογία! Ακόμη ένα στοιχείο που έρχεται για να “γκρεμίσει” την επικοινωνία της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πήγε την Παρασκευή να απολογηθεί και χρησιμοποίησε λέξη προς λέξη τη ρητορική των ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτή, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη γνωστή επικοινωνιακή προπαγάνδα των σχέσεων ΑΡΗ και Ολυμπιακού. Δηλαδή ολόκληρο νομικό τμήμα πήγε με καφενειακά επιχειρήματα για να στηρίξει τη θέση της ομάδας που εκπροσωπεί. Αν και για να μιλά η ΑΕΚ για καλές σχέσεις μεταξύ ομάδων, κάτι παραπάνω θα ξέρει από τις δικές της…

Δεν χωνεύεται εύκολα ότι ο ΑΡΗΣ τερμάτισε πέρυσι πάνω από την ΑΕΚ. Ούτε ότι την “πάτησε” αγωνιστικά στο ΟΑΚΑ. Και δεν αναφέρομαι τόσο στον κόσμο της, αλλά περισσότερο στους παράγοντές της. Και όλα αυτά που γίνονται και ξεκίνησαν με το -6, που προέρχεται από συγκεκριμένη κατεύθυνση, δείχνουν πόσο υπολογίζεται ο ΑΡΗΣ από το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για αυτό άλλωστε ορίστηκε ο Καραντώνης με τον Ευαγγέλου στο Βόλο. Στον ΑΡΗ δεν πίστευαν στα αυτιά τους χθες, όταν πληροφορήθηκαν τον ορισμό και ειδικά την παρουσία ξένου διαιτητή στη Ριζούπολη. Ο ΑΡΗΣ έχει στοχοποιηθεί και παράλληλα χλευάζεται από τον Κλάτενμπεργκ ή όποιον άλλον αποφασίζει για τους ορισμούς. Οι υγιώς σκεπτόμενοι, το βλέπουν. οι υπόλοιποι ας κάνουν ό,τι νομίζουν.

Ο Καραντώνης βέβαια έχει να διαχειριστεί μίασ “καυτή πατάτα”. Την περασμένη εβδομάδα έδωσε και αυτός πολλά δικαιώματα. Ή θα εκτεθεί εις διπλούν σε επτά μέρες ή θα πράξει το σωστό με το 50%-50% και θα αφήσει να παιχτεί ποδόσφαιρο ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Εκτός αν δεν τον νοιάζει φυσικά, όπως δεν τον ένοιαζε το ΑΡΗΣ-ΑΕΚ της σεζόν 2018-19 ή στο ΑΡΗΣ-Απόλλων Σμύρνης πέρυσι στα Γιάνενα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΡΗΣ πάει υποψιασμένος σε δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι.

Αν βγάλουμε το κομμάτι της διαιτησίας από την εξίσωση, μιλάμε για έναν ΑΡΗ που είναι στα… πάνω του -παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ- και δίνει ένα παιχνίδι που “κουμπώνει” στις αρετές του. Ο αντίπαλος θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, δίνει χώρους. Αν ο ΑΡΗΣ πάει με την ίδια φιλοσοφία των δύο τελευταίων αγώνων, θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και με τους “κιτρινόμαυρους” να είναι το λογικό φαβορί για να πάρουν τη νίκη.

Ο ΑΡΗΣ δεν έχει απλά παίκτες που βρίσκονται σε φόρμα. Έχει μία συνολική φόρμα και αυτοπεποίθηση με την οποία πορεύεται στις τελευταίες αγωνιστικές, κάνοντας παράλληλα πιο ορατό το τακτικό του πλάνο στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι μία ακόμη μία ευκαιρία για την ομάδα να ξεδιπλώσει ξανά τις αρετές της και να πάει με καλύτερη ψυχολογία και βαθμολογική συγκομιδή στη διακοπή, πριν την τελική ευθεία του 1ου γύρου. Παιχνίδια που έχουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας αλλά μακριά από τα… πούλμαν που κάνουν δύσκολη τη ζωή της ομάδας. Το τι διαιτησίες θα συναντήσει σε ορισμένα από αυτά και κατά πόσο θα επηρεάσουν την προσπάθειά της, όπως στο ΟΑΚΑ, είναι κουβέντα για αργότερα.

Ελπίζουμε την Κυριακή να μην μας απασχολήσει κανένας διαιτητής, να μην γραφτεί ούτε μία συλλαβή και να ασχοληθούμε με αυτό που θέλουμε όλοι και αποζητούμε κάθε εβδομάδα. Εμείς και ο κόσμος. Το ποδόσφαιρο…

Υ.Γ. Ο κ. Μπέος κάνει λόγο για κλίμα εναντίον του ορισμού Καραντώνη… Ας ρίξει μία ματιά στο βεβαρημένο παρελθόν του με τον ΑΡΗ και ίσως αλλάξει γνώμη…

 

Προτεινόμενα Άρθρα